Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς ο Τονικίδης

Δελτίο τύπου συνδυασμού "Δήμος ΑΞΙΩΝ"
Μια εξαιρετικά σημαντική συνάντηση είχε την Πέμπτη 27 Μαρτίου ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς, Παύλος Τονικίδης: Στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς είχε την ευκαιρία να δει και να συζητήσει μαζί τους, τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς – Παιονίας, στα πλαίσια των επαφών που πραγματοποιεί με εκπροσώπους των φορέων του τόπου μας.

Χαρακτηριστικό του τεράστιου ενδιαφέροντος της συνάντησης ήταν το γεγονός ότι σ` αυτήν παραβρέθηκε το σύνολο σχεδόν των μελών του Συλλόγου, με κάποια από αυτά να έρχονται στο Κιλκίς από το Πολύκαστρο, την Γουμένισσα και αλλού.

Την εισαγωγική ενημέρωση για τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους των δυο δήμων του νομού μας έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Δημήτρης Ταταρίδης, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στη τεράστια μείωση των πόρων για την Αυτοδιοίκηση, που έχει ως αποτέλεσμα να πλήττονται καίρια τα προνοιακά προγράμματα και τα έργα, στις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα εργαζομένων, στην ανάγκη διαχείρισης των απορριμμάτων από τους ίδιους τους ΟΤΑ, στην καθιέρωση σταθερής και μόνιμης εργασίας, ασφάλισης και συνταξιοδότησης κα.

Επίσης ο κ. Ταταρίδης έκανε λόγο για «αιτία πολέμου» σε περίπτωση που μεταλλευτική δραστηριότητα στο νομό μας απειλήσει την δημόσια Υγεία, ενώ αναφέρθηκε στη λειτουργία του Νοσοκομείου, του ΤΕΙ, των παιδικών σταθμών, της τιμολογιακής πολιτικής για την ύδρευση, τις σχέσεις Δημοτικής Αρχής – εργαζομένων κα.

Στη συζήτηση συμμετείχαν με επιμέρους αναφορές τους και τα μέλη του ΔΣ, Αλέκος Ιωαννίδης, Θεόδωρος Αθανασιάδης, Κύρος Παπαγεωργίου, Ειρήνη Γκαιταρτζάκη, Κατερίνα Κουβέλη, Σίσση Γεωργιάδου, Πέτρος Βαβάμης και Στέφανος Γκαιτατζής. Στις παρεμβάσεις τους κυριάρχησαν τα θέματα των σχέσεων εργαζόμενων – διοίκησης, η λειτουργία των προνοιακών δομών και των παιδικών σταθμών, τα εργασιακά κα.

Από τη πλευρά του, ο επικεφαλής του «ΚΙΛΚΙΣ - ΔΗΜΟΣ ΑΞΙΩΝ» τόνισε ότι οι προτάσεις που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι θα συμπεριληφθούν στις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού και υπογράμμισε ότι:

- Βασική προϋπόθεση για έναν επιτυχημένο δήμο είναι η διοικητική αυτονομία και η οικονομική αυτοτέλειά του

- Είναι απόλυτη ανάγκη να εμπεδωθεί κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης ανάμεσα στη διοίκηση και τους εργαζόμενους

- Στο Δήμο Κιλκίς χάθηκαν τα τελευταία χρόνια τεράστιες ευκαιρίες γιά αξιοποίηση πόρων

- Δέσμευση της νέας δημοτικής αρχής του «ΚΙΛΚΙΣ - ΔΗΜΟΣ ΑΞΙΩΝ» είναι να μη μείνει κανένα αίτημα ανικανοποίητο για ένταξη παιδιού σε παιδικό σταθμό του δήμου. «Θα βρούμε τους απαραίτητους πόρους πάση θυσία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τονικίδης

- Θα επανέλθει στο σημείο που πρέπει, η τραυματισμένη σχέση τοπικής κοινωνίας – δήμου

- Η νέα δημοτική αρχή θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων με μια μόνο προϋπόθεση, την απόλυτη εξυπηρέτηση του πολίτη. Δέσμευση αποτελεί η καθιέρωση συνεχούς επιμόρφωσης των εργαζομένων.

Στη συνάντηση του Εργατικού Κέντρου συμμετείχαν επίσης οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του «ΚΙΛΚΙΣ - ΔΗΜΟΣ ΑΞΙΩΝ», Λάζαρος Παζαρτζικλής, Θεοδώρα Παπαδοπούλου, Γιώργος Αναστασιάδης και Κλήμης Δημητριάδης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.