Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

"Δε μας τιμά ένας δήμος αγκυλωμένος σε κομματικές και οπισθοδρομικές πρακτικές"

Υπογράφει η «Πρωτοβουλία ευθύνης και συμμετοχής Αλλά…ζω»
Η «Πρωτοβουλία ευθύνης και συμμετοχής Αλλά…ζω» είναι μια ακομμάτιστη ομάδα πολιτών με κοινές ανησυχίες και πεποιθήσεις για το δήμο μας. Οργανώθηκε γρήγορα, χάραξε πορεία και προοπτική χωρίς να αποφασίσει γι’ αυτήν κανένα κόμμα, βουλευτής, αρχηγός ή τοπική οργάνωση.
Δεν αναλώθηκε σε κομματικές συζητήσεις και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, παρά βγήκε δυναμικά σε χωριά και γειτονιές, την ίδια ώρα που «εν δυνάμει» υποψήφιοι δήμαρχοι και σύμβουλοι κρατούσαν στάση αναμονής, στάθμιζαν προσωπικά οφέλη και ζημίες.

Ακριβώς το ότι δεν υπήρξαν «ζυμώσεις» και εσωκομματικές διαδικασίες για την ανάδειξη της υποψηφίας δημάρχου αυτό αποδεικνύει περίτρανα το ότι η «Πρωτοβουλία ευθύνης και συμμετοχής, Αλλά…ζω» δεν υπήρξε καπελωμένη από καμία πολιτική παράταξη. Ήταν η πρώτη φορά που εφαρμόστηκε άμεση δημοκρατία, διαδικασίες εκλογής πρωτόγνωρες, απόλυτα διαφανείς, δημοκρατικές και ανοιχτές σε όλους τους δημότες. Τόσο που ξένισαν, ξάφνιασαν και θορύβησαν τους θιασώτες του παλαιοκομματικού συστήματος που είχε συνηθίσει τα μέλη του στην άκριτη υποταγή, στην καθοδηγημένη υποψηφιότητα και εξαρτημένη ψήφο.

Από την ίδρυσή της η «Πρωτοβουλία» απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες τους δήμου μας, κάνοντας από νωρίς γνωστό στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, ότι ο καθένας θα μπορούσε να εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη θέση του υποψηφίου δημάρχου θέτοντας τον εαυτό του στην κρίση της γενικής συνέλευσης.

Μιας συνέλευσης ανοικτής σε όλους ανεξάρτητα πολιτικής πεποίθησης, σε μέλη και μη, όπου ο καθένας εξέφρασε ελεύθερα τις απόψεις και τις διαφωνίες του. Άλλωστε η ίδια η συνέλευση απέρριψε και διέγραψε από το καταστατικό της οτιδήποτε θύμιζε κομματικά στερεότυπα και θεσμικούς ελέγχους.

Δε μας τιμούν τα σκάνδαλα και οι δικαστικές παραπομπές. Δε μας τιμά η θλιβερή άχρωμη εικόνα της πόλης, ούτε οι αναξιοποίητες δυνατότητες και φυσικές ομορφιές της. Δε μας τιμούν οι ελλιπής κοινωνικές υποδομές, η απουσία πράσινου, η ανύπαρκτη τουριστική αξιοποίηση. Δε μας τιμά ένας δήμος αγκυλωμένος σε κομματικές και οπισθοδρομικές πρακτικές.

Η «Πρωτοβουλία ευθύνης και συμμετοχής Αλλά…ζω» ήταν και θα είναι ανοικτή χωρίς δικλείδες σε όλους τους ελεύθερους σκεπτόμενους πολίτες που συμμερίζονται τις ίδιες αγωνίες, την ίδια άποψη πως ο τόπος μας αξίζει κάτι καλύτερο και όλοι μαζί μπορούμε να κινηθούμε δραστικά και αποτελεσματικά για την ανατροπή της υφιστάμενης κατάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.