Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Δράσεις Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς

Κοπή βασιλόπιτας παιδικών και εφηβικών τμημάτων
Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014, κόψαμε βασιλόπιτα για τα παιδικά και εφηβικά μας τμήματα. Τα δώρα, όπως πάντα, ήταν εκπαιδευτικά παιχνίδια ανάλογα με την ηλικία των παιδιών. Να ευχηθούμε σε όλα τα παιδιά μας, του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς, ανεξαρτήτως αν έτυχαν ή όχι το φλουρί, να είναι καλότυχα, καλή πρόοδο κ καλή χρονιά!

Σεμινάριο Κατερίνη 26 Ιανουαρίου
Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς, είχε την τιμή και τη χαρά να συμμετέχει στο σεμινάριο με θέμα: «Μεθοδολογία έρευνας – καταγραφής διάφορων περιοχών της χώρας». Το Λύκειο Ελληνίδων Κατερίνης ως διοργανωτής του σεμιναρίου πραγματοποίησε το συγκεκριμένο σεμινάριο με απόλυτη επιτυχία στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κατερίνης «Εκάβη». Μια Κυριακή που οι δρόμοι ήταν παγωμένοι και η χιονόπτωση δεν σταματούσε, το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς όπως επίσης και άλλα έξι Λύκεια απέδειξαν για ακόμη μία φορά τι σημαίνει Λυκειακή οικογένεια. Ομιλητής του συγκεκριμένου σεμιναρίου ο κ. Γιάννης Ζέρβας, ομότιμος καθηγητής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Σωματείου φίλων του Λυκείου Ελληνίδων Αθηνών και επιστημονικός συνεργάτης του Κεντρικού Λυκείου.

Συμμετείχαν τα εξής Λύκεια Ελληνίδων: Λύκειο Ελληνίδων Αθηνών, Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας, Λύκειο Ελληνίδων Γιαννιτσών, Λύκειο Ελληνίδων Ιωαννίνων, Λύκειο Ελληνίδων Κατερίνης, Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς, Λύκειο Ελληνίδων Νάουσας και Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας.

Εκπρόσωποι του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς:

Από το Διοικητικό Συμβούλιο:
Νιάκα Δάφνη – Πρόεδρος
Χατζηβασιλείου Χρύσα – Αντιπρόεδρος Α’
Τασούδη Απολλωνία - Αντιπρόεδρος Β’
Μιχαηλίδου Μαρία – Ειδική Γραμματέας και Συνέφορος Δικαιωμάτων

Επίσης από τους δασκάλους του Λ.Ε.Κ. συμμετείχε η Λιαρετίδου Ανατολή.

Επίσκεψη εκπροσώπου του Κεντρικού Λυκείου Ελληνίδων Αθηνών – Κυριακή 26 Ιανουαρίου

Μετά την παρακολούθηση του σεμιναρίου στην Κατερίνη, την ίδια ημέρα Κυριακή 26 Ιανουαρίου είχαμε τη χαρά και την τιμή να υποδεχθούμε στις εγκαταστάσεις του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς την κ. Παπαμάρκου Μαρία έφορο παραρτημάτων του Λυκείου Ελληνίδων Αθηνών.

Αφού ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Λ.Ε.Κ. τις οποίες και θαύμασε, μετέφερε τις ευχαριστίες της Προέδρου του Κεντρικού Λυκείου κ. Τσαλδάρη Ελένης προς το Δ.Σ. του Λ.Ε.Κ. Έπειτα, μέσα ένα καθαρά οικογενειακό – Λυκειακό περιβάλλον συζητήθηκαν οι προβληματισμοί των κυριών του Δ.Σ. του Λ.Ε.Κ. καθώς επίσης και θέματα που αφορούν ως επί το πλείστον και τα 51 παραρτήματα του Λυκείου Ελληνίδων. Η κ. Παπαμάρκου άκουσε με περίσσια προσοχή τις δυσκολίες, τους προβληματισμούς, τις σκέψεις και τις ιδέες για την επίτευξη των στόχων του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς. Λίγο πριν φύγει, συνεχάρη το Διοικητικό Συμβούλιο και επαίνεσε ιδιαιτέρως την εξαιρετικά σπουδαία δραστηριότητα και προσφορά του Λ.Ε.Κ. στον τόπο αυτό και όχι μόνο.

UNESCO – Υπ. Πολιτισμού – Α.Π.Κ.
Ύστερα από πρόσκληση του Υπουργείου Πολιτισμού, το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς συμμετείχε στην ημερίδα με θέμα την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά.

H UNESCO, στο πλαίσιο των δράσεών της για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας, δημιούργησε το 2003 τη Σύμβαση για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Ο όρος Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά (στο εξής ΑΠΚ) περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο τα στοιχεία του λαϊκού πολιτισμού, δηλαδή τις προφορικές παραδόσεις και εκφράσεις (π.χ. λαϊκά παραμύθια και τραγούδια), τον παραδοσιακό χορό, τις κοινωνικές πρακτικές, τα δρώμενα και τις τελετουργίες (π.χ. πανηγύρια), τις γνώσεις και πρακτικές σχετικά με τη φύση και το σύμπαν (λ.χ. λαϊκή ιατρική), και διάφορες εκφράσεις της παραδοσιακής χειροτεχνίας και των προβιομηχανικών τεχνικών.

Μέχρι σήμερα την παραπάνω Σύμβαση έχουν κυρώσει 158 χώρες. Ανάμεσα στις πρώτες που υπέγραψαν είναι και η Ελλάδα: το 2006 η Σύμβαση της UNESCO για τη Διαφύλαξη της ΑΠΚ έγινε νόμος του ελληνικού κράτους (Ν. 3521/2006 Κύρωση της Σύμβασης για την Προστασία της ΑΠΚ, ΦΕΚ 275/Α/22.12.2006), συμπληρώνοντας έτσι την ήδη υπάρχουσα νομοθεσία για την Πολιτιστική Κληρονομιά (Ν. 3028/2002 Για την προστασία των αρχαιοτήτων και της πολιτιστικής εν γένει κληρονομιάς, ΦΕΚ
153/Α/28.06.2002).

Στην Ελλάδα υπεύθυνο για την εφαρμογή της Σύμβασης αυτής είναι το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και, συγκεκριμένα, η Δ/νση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (εφεξής ΔΙΝΕΠΟΚ). Εδώ και έναν χρόνο η Υπηρεσία εφαρμόζει με εντατικούς ρυθμούς τη Σύμβαση του 2003: συγκροτήθηκε Εθνική Επιστημονική Επιτροπή, άρχισε να εμπλουτίζεται δυναμικά ο Εθνικός Κατάλογος ΑΠΚ, χαράζονται βασικές γραμμές εθνικής πολιτικής για τη διαφύλαξη και ανάδειξη της ΑΠΚ ως αναπόσπαστο μέρος της ταυτότητας και της πολιτισμικής εμπειρίας των τοπικών κοινωνιών του ελλαδικού χώρου.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014 στο Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Εκπρόσωπος του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς:

Μιχαηλίδου Μαρία – Ειδική Γραμματέας και Συνέφορος Δικαιωμάτων

Ημερήσια εκδρομή στη Βέροια
Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014 το Λ.Ε.Κ. διοργανώνει εκδρομή στη Βέροια. Θα ξεκινήσουμε το πρωί με προσκύνημα – εκκλησιασμό στην Παναγία Σουμελά. Στην συνέχεια θα ξεναγηθούμε στην παλιά πόλη της Βέροιας όπου και θα επισκεφθούμε σημαντικά μουσεία της περιοχής. Θα υπάρχει και ελεύθερος χρόνος για φαγητό και καφέ στην πόλη της Βέροιας.

Για να δηλώσετε συμμετοχή καθώς επίσης και για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία του Λ.Ε.Κ. (Υπεύθυνη γραμματείας: Μιχαηλίδου Μαρία) Δευτέρα έως και Παρασκευή 6 – 8 μ.μ. στο τηλ: 2341027684.

Ώρα αναχώρησης: 07.30 π.μ.

Τόπος αναχώρησης: Μπροστά από το γραφείο Kriezis travel

Κόστος συμμετοχής κατά άτομο: 13 ευρώ











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.