Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

Επισκέψεις και δραστηριότητες της «Πρωτοβουλίας Ευθύνης και Συμμετοχής, Αλλά…ζω»

Πλούσιο σε δραστηριότητες ήταν το δεκαήμερο που πέρασε για την παράταξη «Πρωτοβουλία ευθύνης και συμμετοχής, Αλλά…ζω» και την επικεφαλής της Ιωάννα Ρούσσου. Συνεχίζοντας την προεκλογική της δράση και τις συναντήσεις της με δημότες, η υποψήφια δήμαρχος με μέλη της παράταξης επισκέφτηκε από τις 15 έως και τις 25 Φεβρουαρίου τα χωριά Μαυρονέρι, Αν. Απόστολοι, Πεδινό, Γαλλικό, Μ. Στέρνα, Ξηρόβρυση και Χέρσο.
Στις 21 Φεβρουαρίου συμμετείχε στην ποδηλατοδρομία του συλλόγου φίλων ποδηλάτου Κιλκίς. Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου παραβρέθηκε στο Δροσάτο στις αποκριάτικες εκδηλώσεις που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος ενώ την περασμένη Κυριακή παραβρέθηκε στην αναβίωση του εθίμου του Καλόγερου στο Βαπτιστή.

Σε θερμό κλίμα η κ. Ρούσσου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με κατοίκους των χωριών τους προβληματισμούς και τα θέματα που τους απασχολούν.

Διαπίστωσε τις αγωνίες τους, σε πολλές περιπτώσεις την απογοήτευσή τους για την έλλειψη ενδιαφέροντος από τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων. Κοινά σημεία αναφοράς προβλημάτων, τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, τα σκουπίδια, η μη επαρκής συγκοινωνιακή σύνδεση με το Κιλκίς, τα παρατημένα αγροτικά ιατρεία που παρέχουν υπηρεσίες χάρη στις συνδρομές των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων που καλύπτουν το κόστος της χρήσης διαδικτύου.

Σοβαρό πρόβλημα καταγράφηκε στην Δημοτική Ενότητα Πικρολίμνης όσον αφορά την ακαταλληλότητα του νερού. Οι μέχρι τώρα ενημερώσεις και κουβέντες των κατοίκων της περιοχής με αρμόδιους του Δήμου δυστυχώς δεν έδωσαν και τις απαραίτητες λύσεις σε ένα θέμα μείζονος υγειονομικής σημασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου