Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Λύση εκτός ΔΝΤ

Γράφει ο Παναγιώτης Τριαρίδης
Υπάρχει ένας προβληματισμός στον ελληνικό λαό που φτάνει στα όρια τις παράνοιας. Η κυβέρνηση αφήνει σκόπιμα κάποια δεδομένα να περάσουν στην κοινωνία (μέσο των τηλεοπτικών σταθμών) και μετρούν αντιδράσεις.
Υπάρχουν δήθεν κόκκινες γραμμές έλεγαν αλλά αυτές καταρρίπτονται άμεσα, τώρα οι ειδήσεις εντέχνως εδώ και ημέρες προσπαθούν μέσο τις πλύσεις εγκεφάλου να περάσουν τα μέτρα στην κοινωνία ώστε να είναι ο λαός προετοιμασμένος. Αλλά τα χτυπήματα είναι επανωτά και επαναλαμβανόμενα.

Ο εκβιασμός είναι πλέον καθημερινός ευρώ η δραχμή και πιστεύω ότι θα συνεχιστεί μέχρι να φύγουμε από μόνη μας από την ζώνη του ευρώ, γιατί οι Ευρωπαίοι δεν πρόκειται να μας εκδιώξουν, απλώς περιμένουν από εμάς να αποχωρήσουμε οικειοθελώς και θα το καταλάβετε αυτό από τις απαιτήσεις τους που ολοένα και αυξάνονται. Εξ ου και η εμπλοκή του ΔΝΤ στην Ευρωζώνη .

Ξέρετε τι είναι το Δ.Ν.Τ.; Είναι μια παγκόσμια τράπεζα και αυτοί που ήρθαν στην χώρα μας είναι τραπεζίτες. Ξέρετε εσείς κανένα τραπεζίτη να έχασε λεφτά; Αυτοί να ξέρετε έχουν βάλει στο μάτι την Ελλάδα γιατί ήταν μια ισχυρή χώρα των Βαλκανίων (γεωπολιτικά πάντα) με επενδύσεις μεγάλες στις γειτονικές χώρες. Αυτό προφανώς ενόχλησε κάποιους και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε καθημερινά πλέον

Πάντως εκτός από την γκρίνια και την μιζέρια που μας διακατέχει οφείλουμε να προτείνουμε και κάποιες λύσεις κάποιες ιδέες για την επίλυση του οικονομικού προβλήματος της Ελλάδος. Τώρα βέβαια θα αναρωτηθείτε, εσύ ρε Τριαριδη θα σώσεις την οικονομία μας; Όχι βέβαια εγώ μια απλή λύση θα προτείνω και όποιος έχει άλλη άποψη το συζητάμε και νομίζω αυτό που θα σας περιγράψω πιο κάτω είναι τόσο απλό που μου κάνει εντύπωση που δεν έχει επιλεγεί σαν λύση.

Έχουμε περίπου 1.000.000 δημοσίους υπαλλήλους και 3.000.000 συνταξιούχους (τα νούμερα τυχαία και στρογγυλεμένα ) με μέσο όρο 1.000 ευρώ το μήνα η μισθοδοσία είναι 4δις επί 14 μήνες είναι 56 δις το χρόνο τώρα εάν δώσεις σε αυτούς το μισό μισθό τους σε ρευστό κι το άλλο μισό σε 5η ομόλογα του δημοσίου (των 50 και 100 ευρώ) με επιτόκιο 2-3% και με δικαίωμα να κάνουν αγορές με αυτά τα ομόλογα εξοικονομείς για κάθε χρόνο 28 δις ρευστό επί 5 χρόνια 140 δις τελικό ποσό, δηλαδή κάνεις σαν κράτος ένα εσωτερικό δάνειο από τους πολίτες σου, με το αζημίωτο βέβαια, και με τους τίτλους αυτούς να είναι συνδεδεμένη με δημόσια γη, οπότε δεν θα έχεις χασούρα αφού αν το κράτος δεν μπορέσει να σε εξοφλήσει θα έχεις δικαιώματα σε δημόσια γη, εκεί που θα μας πάρουν την γη οι ξένοι καλύτερα δεν είναι να μείνει σε Έλληνες;

Τώρα με αυτά τα ομόλογα θα μπορούν αυτοί που τα έχουν να κάνουν και συναλλαγές δηλαδή supermarket, κρεοπωλεία, φαρμακεία κ.λ.π. Αυτά τα ομόλογα δηλαδή θα είναι μια προσωρινή επαναλαμβάνω διευκόλυνση προς το κράτος. 


Έτσι δεν χρειάζεται να γίνουν περικοπές μισθών και συντάξεων. Παράλληλα αυτά τα ομόλογα θα περάσουν και στο εμπόριο και θα λειτουργούν παράλληλα με το ρευστό, όταν όμως ο μεγαλέμπορος δεν θα έχει πολύ ρευστό, για να αγοράσει εισαγόμενα προϊόντα θα προτιμήσει να αγοράσει ελληνικά προϊόντα γιατί αυτά τα ομόλογα δεν θα γίνονται δεκτά στο εξωτερικό έτσι θα υπάρχει και άλλο όφελος καταπολεμώντας τις αθρόες εισαγωγές προϊόντων (π.χ λεμόνια Τουρκίας ,πατάτες Αλβανίας κ.λ.π) αλλάζει όλο το ισοζύγιο εισαγωγών εξαγωγών, θα υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη των ελληνικών προϊόντων με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, θα υπάρχει μια μεγάλη κατανάλωση ελληνικών προϊόντων και αυτό από μόνο του είναι ικανό να αλλάξει όλα τα προβληματικά νούμερα της Ελληνικής οικονομίας.

θα μου πείτε, σε 5 χρόνια που λήγουν τα ομόλογα τι θα γίνει; Μέχρι τότε θα έχει πέσει το έλλειμμα θα υπάρχει ανάπτυξη νέες θέσεις εργασίας και γενικά θα έχει πάρει μπρος η Ελληνική οικονομία πάντως δεν θα υπάρχει πείνα, γιατί έτσι που το πάνε θα πέσει πολύ πείνα. Έτσι παράλληλα και με περικοπές στα δημόσια έξοδα πιστεύω ότι σε 5-6 χρόνια θα έχει σχεδόν μηδενιστεί το έλλειμμα. 

Τα Ελληνικά προϊόντα θα γίνουν ανταγωνιστικά οι Ελληνικές βιοτεχνίες θα ξαναλειτουργήσουν,τ α μεγάλα super-market θα προμηθεύονται Ελληνικά προϊόντα και δεν θα φεύγουν εύκολα κεφάλαια από την Ελλάδα

Επαναλαμβάνω τα νούμερα είναι στρογγυλοποιημένα για να γίνουν κατανοητά, αλλά ξέρετε γιατί μια τέτοια λύση δεν είναι εφικτή;  Γιατί οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θέλουν να μας έχουν υποζύγια τους, θέλουν να καταναλώνουμε τα προϊόντα τους, θέλουν να εκμεταλλευτούν τον ορυκτό μας πλούτο και γενικά θέλουν να μας ελέγχουν.

Αλλά αυτοί οι κουτόφραγκοι δεν έχουν καταλάβει ένα πράγμα ότι αυτό το έθνος δεν έχει φοβηθεί 500 χρόνια σκλαβιάς, βαλκανικούς πολέμους, 2 παγκόσμιους πολέμους, εμφύλιο, δικτατορία και θα φοβηθούμε τώρα μερικούς ατσαλάκωτους χαρτογιακάδες από την τρόικα, έλεος ΕΛΛΗΝΕΣ έλεος .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.