Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Κάλεσμα ΕΛΜΕ Κιλκίς για το θέμα της αξιολόγησης

Υπογράφει η  ΕΛΜΕ Κιλκίς 
"Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κιλκίς καλεί όλους τους Συλλόγους διδασκόντων να υλοποιήσουν την απόφαση της ΟΛΜΕ, να πραγματοποιήσουν συνεδρίαση σχετικά με την αξιολόγηση την ίδια περίοδο, ταυτόχρονα, την Τετάρτη 15-01-2014 μέχρι Παρασκευή 17-1-14, σε όλη την Ελλάδα,προκειμένου όλα τα σχολεία μαζί,σαν μια γροθιά,όλοι οι εκπαιδευτικοί να απορρίψουμε την αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών.


Το πρακτικό που προτείνεται να υιοθετήσουν οι Σύλλογοι είναι το εξής:

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του ………………… (Γ/σίου ή Λ/Κ) δηλώνει ότι είναι αντίθετος με τη λεγόμενη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων.

Η αξιολόγηση δεν έχει στόχο να γίνει ο εκπαιδευτικός και το δημόσιο σχολείο καλύτερο για να υπηρετήσει τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών. Το σχολείο που διαμορφώνεται,μέσω και της αξιολόγησης θα υποβαθμίσει παραπέρα τη μόρφωση που λαμβάνουν τα παιδιά, θα έχει σαν αποτέλεσμα το παραπέρα χτύπημα των εργασιακών-μισθολογι-κών δικαιωμάτων αλλά και την απόλυση χιλιάδων εκπαιδευτικών.Δέν θέλουμε σχολεία και μαθητές πολλών ταχυτήτων,το δικαίωμα στη μόρφωση πρέπει να είναι ενιαίο για όλα τα παιδιά.

Στην κατεύθυνση αυτή με βάση την απόφαση του σωματείου μας και του κλάδου μας δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην ¨αυτοαξιολόγηση¨ της σχολικής μονάδας και δεν συγκροτούμε τις ομάδες εργασίας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ-ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.