Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013

Ένα ξεχωριστό διήμερο για τον Λάζαρο Παυλίδη

Ένα ξεχωριστό διήμερο για έναν ξεχωριστό άνθρωπο και συγγραφέα του τόπου μας, τον Λάζαρο Παυλίδη, διοργάνωσε η Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με το Δήμο Κιλκίς και την Κινηματογραφική Λέσχη Κιλκίς «Ανοικτή Οθόνη».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της υλοποίησης κύκλου λογοτεχνικών βραδιών - αφιερωμάτων σε Κιλκισιώτες συγγραφείς με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης.

Την Τρίτη 14 Μαΐου προβλήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κιλκίς η ταινία «Καραβάν Σαράι» του Τάσου Ψαρρά, παρουσία του σκηνοθέτη.
Την Τετάρτη 15 Μαΐου ο Τάσος Ψαρράς, Σκηνοθέτης, ο Ερμής Μουρατίδης, Συγγραφέας – Σκηνοθέτης, και ο Γιώργος Γιαννόπουλος, Συγγραφέας και Εκδότης του περιοδικού «Ένεκεν», με συντονιστή τον Γιάννη Τσιτσίμη μίλησαν για το έργο του Λάζαρου Παυλίδη και ξεδίπλωσαν πτυχές της ζωής του ανασύροντας μνήμες και κοινές εμπειρίες. Στο τέλος της εκδήλωσης ο Μάκης Ακριτίδης, Ηθοποιός, διάβασε αποσπάσματα από το μυθιστόρημα «Καραβάν Σαράι».

Ευχαριστούμε θερμά την κα Δέσποινα Μοσχούτα που παραχώρησε από το προσωπικό της αρχείο της μια συνέντευξη με τον Λάζαρο Παυλίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου