Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

‘‘Φύλο & εργασιακές σχέσεις‘

Με θέμα ‘‘Φύλο & εργασιακές σχέσεις‘‘, συνεδρίασε σήμερα, η Επιτροπή ‘’Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου’’ της Βουλής, στην οποία προεδρεύει η Βουλευτής Β’ Αθήνας της Ν.Δ. Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου. 
Τα μέλη της Επιτροπής ενημέρωσε η Συνήγορος του Πολίτη, Καλλιόπη Σπανού, παρουσιάζοντας σημεία, από την Ειδική Έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη, για το θέμα αυτό.

Κατά τη συζήτηση, αναφέρθηκαν ζητήματα, όπως η παρενόχληση στους χώρους εργασίας, καθώς και η δυνατότητα άσκησης γονικού δικαιώματος ανατροφής παιδιών και για τον πατέρα, ακόμα και στις περιπτώσεις των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, κατά τις οποίες σημειώνονται κωλύματα, λόγω υπηρεσιακών αναγκών.

Επίσης, επισημάνθηκε η ανάγκη για έκδοση κοινής Υπουργικής Απόφασης, προκειμένου να τεθεί σε ισχύ ο νόμος 4097/2012, που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή και προβλέπει για τις αυτοαπασχολούμενες μητέρες να εξασφαλίζουν επίδομα μητρότητας για την προσωρινή διακοπή της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, λόγω εγκυμοσύνης ή μητρότητας, τουλάχιστον για 14 εβδομάδες.

Τέλος, έγινε αναφορά στα πρόσφατα γεγονότα στη Μανωλάδα Ηλείας και, για τον λόγο αυτό, αποφασίστηκε η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής, την ερχόμενη Τρίτη (23/4), να έχει ως θέμα: ’’Έλεγχος από την Επιθεώρηση Εργασίας και τον ΟΓΑ, για παρεχόμενες αγροτικές εργασίες στην Περιφέρεια’’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.