Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Τζιτζικώστας για τα μεταλλεία στο Κιλκίς: "Θα γνωμοδοτήσουμε όταν έρθει η ώρα"

Η μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή Γερακαριού-Βάθης του Δήμου Κιλκίς, της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς τέθηκε προ ημερησίας διατάξεως και συζητήθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την πληρέστερη και λεπτομερή ενημέρωση του Σώματος σχετικά με το θέμα αυτό. 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, που είχε ενημερωτικό χαρακτήρα, ομιλητές από τους εμπλεκόμενους φορείς –πανεπιστημιακοί, βουλευτές, αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορέων, ινστιτούτων, κατοίκων κ.ά.- είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν δημόσια τις θέσεις τους αναφορικά με τη μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή Γερακαρού- Βάθης της Π.Ε. Κιλκίς.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε:

«Το ζήτημα της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην Κεντρική Μακεδονία απασχολεί έντονα την κοινωνία, όχι μόνο των περιοχών που αναπτύσσεται η δραστηριότητα, αλλά και όλης της περιφέρειάς μας.

Η συζήτηση του θέματος στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αποτελεί μέρος της διαβούλευσης, που έχει ήδη ξεκινήσει, και σηματοδοτεί την πρόθεσή μας να συμβάλλουμε, στο πλαίσιο του θεσμικού μας ρόλου, στην πληρέστερη και ενδελεχή ενημέρωση για αυτή την τόσο σοβαρή υπόθεση. Δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει η απαιτούμενη ενημέρωση για το εν λόγω ζήτημα από την Πολιτεία, θεωρήσαμε αναγκαίο να δώσουμε βήμα στους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα πληροφόρησης και να ακουστούν όλες οι πλευρές.

Οι τοποθετήσεις των ομιλητών στη σημερινή συνεδρίαση αντανακλούν προσωπικές απόψεις και σε καμία περίπτωση δεν δεσμεύουν τη διοίκηση και το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο, όταν έρθει η ώρα, θα κληθεί να γνωμοδοτήσει επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων με βάση τα πορίσματα που θα βασίζονται σε δεδομένα εμπεριστατωμένα και επιστημονικά τεκμηριωμένα».

1 σχόλιο:

  1. ΤΌΤΕ ΔΕ ΘΑ ΕΊΝΑΙ Η ΏΡΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.
    ΑΛΛΑ ΜΥΑΛΟ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ.
    ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Η ΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΠΡΟ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ
    ΜΕΤΑ Ο ΑΔΩΝΗΣ ΘΑ ΛΕΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
    Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΕΣ

    ΤΙ ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ???

    ΧΑΡΑ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΑΣ ΒΡΕ ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.