Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Γιορτή αγάπης και αλληλεγγύης του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου

Του Χρήστου Καναρόπουλου
Με επιτυχία που ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των διοργανωτών, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 27 Ιανουαρίου 2013 η εκδήλωση αγάπης και αλληλεγγύης του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου (Γ.Φ.Τ.) της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου στο «Κτήμα των Ευχών». 
Πλήθος ευσεβών πιστών γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα του Κέντρου στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα αγάπης, ενότητας και πίστης απέναντι στις δυσκολίες και στα προβλήματα που βιώνουν εκατοντάδες συνάνθρωποι μας.

Την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, χαιρέτησαν θερμά ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Χρήστος Γκουντενούδης, ο οποίος τόνισε ότι ο λαός μας χρειάζεται συνεργασία, αλληλεγγύη και αισιοδοξια και ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε δείχνοντας την γεμάτο από κόσμο εκδήλωση, υπογραμμίζοντας την πολύ καλή δουλειά που κάνουν ο Σεβασμιώτατος και οι πατέρες της Εκκλησίας μας. Από την πλευρά του ο κ. Δημήτρης Τσαντάκης, ως εκπρόσωπος του Δήμου Κιλκίς τόνισε: 

«Ευχαριστούμε τον Δεσπότη μας που μας εκπλήσσει σχεδόν καθημερινά και ευχάριστα. Η παρουσία όλων μας δείχνει ότι κλήρος και λαός είναι ενωμένος. Ο Μητροπολίτης μας έχει επιδείξει τα λίγα χρόνια που είναι στο Κιλκίς σημαντικό έργο και ταυτόχρονα είναι κρυμμένος στην σιωπή του. Οφείλουμε να τον στηρίξουμε να συνεχίσει και εμείς ως Δήμος, δηλώνουμε αρωγοί σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια.

Θερμό χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Πάυλος Τονικίδης, τονίζοντας την μεγάλη αξία του σημαντικού και αναγκαίου έργου της Εκκλησίας με αποδέκτη την κοινωνία ενώ τα δικά του συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που στηρίζουν τους συνανθρώπους μας, μέσω της υποστήριξης της Εκκλησίας, εξέφρασε και ο Αστυνομικός Διευθυντής ν. Κιλκίς κ. Αριστοτέλης Μανωλάς.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου, εμφανώς ικανοποιημένος από την μεγάλη ανταπόκριση των Κιλκισιωτών, εξέφρασε την χαρά του για την μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση της βασιλόπιτας του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου, μια έκφραση ζωής της Εκκλησίας μας και της Ιεράς Μητροπόλεως. «Γνωρίζουμε τον σκοπό της Εκκλησίας μας, που είναι αγιαστικός, λυτρωτικός, σωστικός και μέσα σε αυτά ως επέκταση και φιλανθρωπικός. 

Να αγαπάμε τον συνάνθρωπο μας, όχι ως ξερά λόγια, αλλά ως να αγαπάμε αληθινά τον ίδιο τον Χριστό» τόνισε και ευχαριστώντας φορείς και πολίτες παρουσίασε συνοπτικά το έργο αγάπη που επιτελεί η Μητρόπολη με τις τράπεζες αγάπης, τα συσσίτια της Μητρόπολης μοίρασαν 22.000 μερίδες φαγητού για το 2012, την διανομή τροφίμων από τα Παντοπωλεία των Ενοριών, τα «καλάθια» των Super Market. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών καθώς και την Βιομηχανική Περιοχή Σταυροχωρίου για την μεγάλη υποστήριξη τους, υπογραμμίζοντας ότι η μεγάλη συμμετοχή ανακουφίζει εκατοντάδες συνανθρώπους μας.

Την εκδήλωση του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου λάμπρυναν με τους χορούς τους, ο Σύλλογος Ποντίων Πικρολίμνης και το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς ενώ όλοι οι καλλιτέχνες που διασκέδασαν τον κόσμο συμμετείχαν αφιλοκερδώς.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.