Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Οι μισοί Έλληνες λέει θα ήθελαν να φύγουν από τη χώρα αν μπορούσαν

Γράφει η Μέμα Τεμεκενίδου
Δεν το λέω εγώ, μια έρευνα σε κάποια εφημερίδα το λέει. Και ποιος τους κρατάει; Όχι εγώ μια φορά! Στο καλό, στο καλό!
Ναι! τα ΄χω πάρει άγρια. Το ακούω τριγύρω μου συνέχεια και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να κάνω ότι το βρίσκω συμπαθητικό. Και το ακούω απ αυτούς κυρίως ,που βοήθησαν μ όλες τους τις δυνάμεις το σύστημα ,να μας φέρει εδώ που μας έφερε! Από πρώην Πασόκους και μετά Νεοδημοκράτες (και όχι μόνο) και τώρα ξαφνικά αγανακτισμένους πολίτες, που αφού προσκύνησαν όποια κατουρημένη ποδιά πέρασε από μπροστά τους, αφού ωφελήθηκαν ή μπορεί και όχι (αλλά έλπισαν πως θα ωφεληθούν ), μετά πέρασαν στην επόμενη ποδιά και στην επόμενη…….
Και αφού κάποιοι δεν τους έκαναν το ρουσφετάκι, το πρώτο ή το επόμενο, ή το μεθεπόμενο και αφού φτάσαμε την Ελλαδίτσα μας στα τάρταρα, τώρα ξαφνικά δηλώνουν απογοητευμένοι από την Ελλάδα.

Είναι οι ίδιοι που χρόνια τώρα ψηφίζουν τα δυο απόΚΟΜΜΑΤΑ της καταστροφής, αλλά περιμένουν κάθε φορά διαφορετικά αποτελέσματα και συμπεριφορές από τους ίδιους πολιτικούς που εκλέγουν. Που κι αυτοί τη μια φορά βρίσκουν καταστροφικό το μνημόνιο (το Α) και την άλλη σωτήριο (το Βου και το Γου οι της ΝΔ) ή τανάπαλιν (οι του ΠΑΣΟΚ και μερικοί ανεξάρτητοι πια βολευτές).

Είναι οι ίδιοι δημόσιοι υπάλληλοι που σ΄όλο τον εργασιακό τους βίο, είναι ζήτημα αν δούλεψαν 5-6 παραγωγικά χρονάκια, που μόλις μπόρεσαν βγήκαν στη σύνταξη (μειωμένη για να προλάβουν να πάρουν και το εφάπαξ ολόκληρο μην το χάσουν), που μόλις κατέρευσε το κράτος και άρχισαν οι μειώσεις σε συντάξεις και παροχές, αρχίσανε να καταριούνται το κράτος που τους ταΐζει τόσα χρόνια και όχι τον εαυτό τους που φάγανε τσάπα ψωμί που δεν άξιζαν. Είναι ακόμη… όλοι αυτοί που ναι μεν δούλευαν υπεύθυνα, αλλά ανέχονταν δίπλα τους τα παράσιτα και τους ελαφροχέριδες συναδέλφους.

Είναι οι ίδιοι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα , που ποτέ δεν οργανώθηκαν στα σωματεία τους , ή αν το κάνανε δεν απείργησαν ποτέ τα εύκολα χρόνια και φυσικά ούτε λόγος για τώρα, και τώρα που φάγανε τις μειώσεις και τις απολύσεις στο κεφάλι (γιατί το δικό τους ήταν σκυφτό και κοβόταν εύκολα…), αγανακτούν με τους άλλους φυσικά, με το κράτος, τους δημοσίους υπαλλήλους, την κακή τους μοίρα……. κτλ κτλ

Είναι οι ίδιοι ελεύθεροι επαγγελματίες που αφού κατάκλεψαν το κράτος μη αποδίδοντας όσα όφειλαν (ΦΠΑ, φόρους, τέλη……. ειλικρινή φορολογική δήλωση) , που τόσα χρόνια αγανακτούσαν για τα λεφτά που έπαιρναν οι ΔΥ και που τα ακουμπούσαν στα μαγαζιά τους, που ζούσαν προμηθεύοντας τις υπηρεσίες του Δημοσίου με υπερτιμολογημένα προϊόντα, που δήλωναν 5 χιλ. εισόδημα και αγόραζαν εξοχικά 150 =200 χιλ. ευρώ, στη Χαλκιδική κι αλλού, τώρα τρελαίνονται που πρέπει να πληρώσουν φόρους, διπλούς και τριπλούς και να ξεχάσουν τη φουσκωμένη σύνταξη που περίμεναν από το ΤΕΒΕ.

Είναι οι μπαχαλάκιδες που μέχρι τώρα στα 30- 40 τους, ζούσαν απ τη σύνταξη του παππού, της γιαγιάς ή του γονιού απ τη Σουηδία που είναι και παχουλούτσικη, τη Γερμανία ή και του ΙΚΑ, που κυκλοφορούσαν με την αμαξάρα, στην οποία βεβαίως δεν ανέβαζαν τα γερόντια (που τους την πήρανε) να τα πάνε βολτίτσα , αλλά που περίμεναν από το κράτος να φροντίσει τους γέρους πια γονείς και παππούδες τους. Που ζώντας στο χωριό ….. δεν μπορούσανε να πατήσουνε χώμα , πόσο μάλλον να το καλλιεργήσουνε για να τραφούν ή να βιοποριστούν.

Και ώ του θαύματος! Τώρα που ήρθαν τα παλούκια, δε θέλουν να ωριμάσουν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ν αλλάξουν συμπεριφορά να παλέψουμε για το μέλλον της πατρίδας μας και των παιδιών μας, να ξεσηκωθούμε και να ανατρέψουμε αυτή τη Ντροπή που οι ίδιοι αποφάσισαν να μας κυβερνάει. ! Φέρονται σαν κακομαθημένα παλιόπαιδα που περιμένουν να τους βγάλουν οι άλλοι απ τη δύσκολη θέση. 

 Οι άλλοι που θα τους δώσουνε δουλειά, που θα πληρώσουν τα σπασμένα της ανευθυνότητας τους, που θα κάνουνε την επανάσταση και θα θυσιαστούνε γι αυτούς-χωρίς αυτούς, που θα κρατήσουνε τη χώρα ζωντανή όσο αυτοί θα δουλεύουνε (τςτςτς) στα ξένα, θα φροντίζουνε τις δομές του κράτους για να έρθουνε αυτοί απόκληροι στα γηρατειά τους να τις χρησιμοποιήσουν , που θα περάσουν από σαράντα κύματα για να σταθεί όρθια η χώρα που αυτοί κατέστρεψαν.

Είναι αυτοί που τώρα φοβερίζουν τα κόμματα που θα ξαναψηφίσουνε, ότι θα πάνε στα Χρυσά Αυγά ή στο ΣΥΡΙΖΑ (ή ότι δε θα πάνε να ψηφίσουνε) , όχι γιατί ξέρουν τι πρεσβεύει το καθένα απ αυτά, αλλά γιατί πιστεύουν ότι το ένα θα βάλει τους ξένους που ζουν στη χώρα να δουλεύουν και να μας ταΐζουνε και το άλλο θα κάνει μαγικά και θα φοβερίσει τους Ευρωπαίους που θα μας χαρίσουν τα χρέη και θα μας δώσουν χάρισμα κι άλλα ευρώπουλα να φάμε.

Είναι αυτοί που συχνά πυκνά επικαλούνται τους αρχαίους προγόνους χωρίς να διάβασαν ποτέ κανέναν τους, που πιστεύουν ότι δεν πρόκειται ν αλλάξει τίποτα, μόνο για να μην ξεκουνηθούν απ τον καναπέ τους και αντιδράσουν επιτέλους.

Έχετε δίκιο αδέρφια , αλλά έχω κι εγώ!

Όταν δε μπορείτε να βγείτε μέχρι τις πλατείες να φωνάξετε ή μέχρι την κάλπη να ψηφίσετε ………. Σιγά μην βγείτε για να πάτε μέχρι τη Γερμανία …. για να δουλέψετε μάλιστα!

Και δυστυχώς σας γνωρίζει πολύ καλά και το σύστημα και σας παίζει αναλόγως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.