Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013

Κιλκισιώτες αστυνομικοί τσάκωσαν λαθρεμπόρους τσιγάρων στη Θεσσαλονίκη

Αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς πέτυχαν χθες (17.12.2013) το πρωί τη σύλληψη μίας υπηκόου Αλβανίας 43 ετών και δύο ημεδαπών 57 και 58 ετών (άνδρας και γυναίκα αντίστοιχα), για λαθρεμπορία τσιγάρων.
Ειδικότερα, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά το Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο της 43χρονης που ήταν σταθμευμένο και σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος και στην κατοχή της βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν (6.053) πακέτα λαθραίων τσιγάρων διαφόρων μαρκών.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί εντόπισαν το Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο του 57χρονου που ήταν επίσης σταθμευμένο και σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος και στην κατοχή της βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν (1.160) πακέτα λαθραίων τσιγάρων διαφόρων μαρκών.

Τα κατασχεθέντα πακέτων τσιγάρων δεν έφεραν την απαιτούμενη από το νόμο ενδεικτική ταινία ασφαλείας και δεν είχαν καταβληθεί για αυτά οι απαιτούμενοι δασμοί και φόροι.

Συνολικά κατασχέθηκαν (7.213) πακέτα τσιγάρων, τα οποία θα αποσταλούν στο Τελωνείο Θεσσαλονίκης για τον καταλογισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας.

Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου