Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013

Ερώτηση ΚΚΕ για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στο 1ο ΕΠΑΛ Κιλκίς, στην ΕΠΑΣ και στο ΕΠΑΛ Αξιούπολης της Π.Ε. Κιλκίς

"Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με το νόμο 4186/13 κατάργησε μια σειρά τομείς και ειδικότητες από τα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, θέτοντας σε διαθεσιμότητα χιλιάδες εκπαιδευτικούς και στερώντας από χιλιάδες παιδιά το δικαίωμα να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στους συγκεκριμένους τομείς.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Κιλκίς, της ΕΠΑΣ και του ΕΠΑΛ Αξιούπολης, οι οποίοι την Πέμπτη 12 Δεκέμβρη πραγματοποίησαν κινητοποίηση και παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Κιλκίς. Οι μαθητές, μαζί με τους εκπαιδευτικούς που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, κατήγγειλαν την τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση, με την κατάργηση τομέων και ειδικοτήτων και τη διαθεσιμότητα.

Ιδιαίτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου των καταργούμενων ειδικοτήτων, καθώς από την έναρξη της σχολικής χρονιάς έως σήμερα, έχουν χάσει εκατοντάδες διδακτικές ώρες, αφού οι καθηγητές των συγκεκριμένων ειδικοτήτων τελούν υπό διαθεσιμότητα.

Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μην μπορούν να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις και άρα να μην πάρουν απολυτήριο. Μάλιστα σε αυτή την περίπτωση, θα είναι αναγκασμένοι να επιλέξουν άλλη κατεύθυνση, την οποία θα πρέπει να ξεκινήσουν από τη Β’ Λυκείου.

Επιπλέον, οι μαθητές κατήγγειλαν το γεγονός ότι οι λιγοστοί διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί που είχαν επιστρέψει στα σχολεία τους, έπειτα από τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα που είχαν κερδίσει, ξαναμπαίνουν σε διαθεσιμότητα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για να προσληφθούν άμεσα καθηγητές και όσοι απολύθηκαν, και σε μαθήματα ειδικοτήτων αλλά και γενικής παιδείας στο 1ο ΕΠΑΛ Κιλκίς, στην ΕΠΑΣ και στο ΕΠΑΛ Αξιούπολης ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους μαθητές να συνεχίσουν τις σπουδές τους στον τομέα και την ειδικότητα που έχουν επιλέξει;"

Οι βουλευτές
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Ελένη Γερασιμίδου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου