Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Αυλαία για τον εορτασμό των 100χρονων της πόλης με την εικαστική έκθεση “Κιλκίς: χθες, σήμερα, αύριο...”

Με την πολύπλευρη εικαστική έκθεση “Κιλκίς: Χθες, σήμερα, αύριο...” θα πέσει η αυλαία του προγράμματος εορτασμού του Δήμου Κιλκίς, για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μάχη και την απελευθέρωση της πόλης του Κιλκίς. Στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκθεση που γίνεται σε συνεργασία με την ΤΕΧΝΗ Κιλκίς, λαμβάνουν μέρος 38 καλλιτέχνες με καταγωγή από το Κιλκίς ή καλλιτέχνες που έχουν αναπτύξει στενούς δεσμούς με τον τόπο μας.

Η έκθεση, τα εγκαίνια της οποίας θα λάβουν χώρα την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013, στις 19:00, θα διαρκέσει από Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου και για ένα μήνα, έως Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014, στην αίθουσα Κούρος Ευρωπού της ΤΕΧΝΗΣ (25ης Μαρτίου 20), ενώ οι ώρες λειτουργίας της θα είναι καθημερινά από 10π.μ. - 12μ και 5 – 8.30μ.μ. και το Σάββατο 10π.μ. -4μ.μ.

Στόχος της διοργάνωσης που λαμβάνει χώρα με αφορμή το κορυφαίο γεγονός της συμπλήρωσης 100 χρόνων ελεύθερου Κιλκίς, είναι να αναδείξει το δυναμικό της πόλης στον τομέα των εικαστικών τεχνών, και το πώς αυτό αποτυπώνει μέσα από διάφορες τεχνικές (π.χ. μικτή, χαρακτική, γλυπτική, ζωγραφική, κολάζ, κ.α.) τα 100 χρόνια πορείας της.

Στη έκθεση, παρουσιάζονται ιδιαίτερης συναισθηματικής αξίας και παράλληλα, αναπόφευκτα συγκινησιακά φορτισμένα έργα, γεγονός που καταδεικνύεται και από τους τίτλους που επέλεξαν οι δημιουργοί τους. Ενδεικτικά, αναφέρουμε τους εξής: “Φλόγες μνήμης”, “Από το γράμμα ενός στρατιώτη”, “Χορός του νικητή”, “Ελευθερία”, “1913... και η Παναγιά μαζί σου”, “1 πόλη-10 εικόνες-100 χρόνια”.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση με ένα έργο έκαστος, είναι: Δωρόθεος Αντωνιάδης, Αλέξανδρος Αντωνιάδης, Ελευθερία Τζόρα-Αυγητίδου, Κυριακή Βέλκου, Μένη Μελετιάδη-Γεωργιάδη, Δημήτρης Γκιούλτσος, Μαρία Χατζημητάκου-Γλερίδου, Ανατολή Γρηγοριάδου, Παρθένα Εμποροπούλου, Χαράλαμπος Ισχνόπουλος, Ηλίας Καλπάκας, Σοφία Εμποροπούλου-Κιτσινέλη, Πέτρος Κοσμίδης, Βασίλης Κουρουτζής, Σοφία Μαρωνίδη, Πάβελ Μέντεκ, Γλυκερία Μιχαηλίδου, Δέσποινα Μιχαηλίδου, Δημοσθένης Μιχαηλίδης, Άρτεμις Γαλάνη-Μουλλά, Νικόλας Μπλιάτκας, Δέσποινα Οργιανέλη, Βάγια Παπαβασιλείου, Αντώνης Παπαδόπουλος, Ευτυχία Πεταλά, Παναγιώτης Σαρηγιαννίδης, Σοφία Σπυρλιάδου, Συμεών Συμεωνίδης, Ζωή Τζήμητρα, Βαρβάρα Τριανταφυλλίδου, Χρήστος Τσιλιγκερίδης, Αθηνά Τσιρίκα, Μαίρη Μιχαηλίδου-Τσιρογιάννη, Μαρία Τσισμαλίδου, Αντώνης Τσολακίδης, Λύσανδρος Φάσσος, Κούλα Φωτιάδου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.