Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

«Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» από την Eurobank

Σε μια ιδιαίτερα θερμή ατμόσφαιρα έγινε την 1η Νοεμβρίου 2013 στη Βέροια, η τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητριών και μαθητών των Νομών Ημαθίας, Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας και Φλώρινας, στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», που διοργανώνει για 11η συνεχή χρονιά η Eurobank.

Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που ξεκίνησε το 2003, πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες χορηγικές πρωτοβουλίες του ομίλου Eurobank, ο οποίος εδώ και χρόνια εστιάζει την κοινωνική του δράση στους τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Περιβάλλοντος. Το Πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» πραγματοποιείται φέτος για 11η χρονιά και μέσα από αυτό έχουν βραβευθεί μέχρι σήμερα περισσότεροι από 13.000 αριστούχοι, από όλη την Ελλάδα.

Κύριος σκοπός του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον. Εισερχόμενο στη δεύτερη δεκαετία διεξαγωγής του, το πρόγραμμα αυτό αποτυπώνει τη σταθερή απόφαση της Eurobank να στηρίζει, πέρα από τις αντιξοότητες της συγκυρίας, τις μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης και αντανακλά τη βούλησή της για διατήρηση στέρεων και μακρόπνοων δεσμών εμπιστοσύνης με την κοινωνία, όπως και με τους πελάτες και συνεργάτες της.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους αποφοίτους μαθητές με τον υψηλότερο γενικό βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.750 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.

Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πατέρας Νεκτάριος Σαββίδης, η Βουλευτής Ημαθίας Γεωργία Μπατσαρά, η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, η Βουλευτής Πιερίας Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Στάθης Σαριγαιννίδης, ο Δήμαρχος Νάουσας Τάσος Καραμπάτζος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας & Εθελοντισμού Βέροιας Νικόλαος Μαυροκεφαλίδης, ο Σχολικός Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Βασίλης Μήτσιαλος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας,  Κωνσταντίνος Κούγκας καθώς και άλλοι τοπικοί παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της περιοχής.

Στο χαιρετισμό του, ο π. Νεκτάριος Σαββίδης, απέστειλε εκ μέρους του Μητροπολίτη Βέροιας, Ναούσης & Καμπανίας θερμές ευχές και ευλογίες στην Τράπεζα που πήρε την πρωτοβουλία αυτή της βράβευσης και τα συγχαρητήρια στους αριστούχους. για τις προσπάθειές τους.

Η Βουλευτής Ημαθίας κυρία Γεωργία Μπατσαρά συνεχάρη θερμά τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς αλλά και κυρίως τους γονείς που στήριξαν αυτόν το δύσκολο αγώνα για μια αισιόδοξη και αναπτυξιακή πορεία της ζωής των παιδιών τους.

Η Βουλευτής Καστοριάς κυρία Μαρία Αντωνίου ανέφερε ότι οι αριστούχοι έχουν κάνει τους γονείς περήφανους και τους συνεχάρη για την πρώτη τους νίκη στο στίβο της ζωής. Συνεχάρη επίσης την Τράπεζα το χορηγικό της πρόγραμμα στο χώρο της Παιδείας.

Η Βουλευτής Πιερίας κυρία Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου τόνισε ότι οι αριστούχοι που βραβεύονται είναι πολίτες που βάζουν στόχους και προσπαθούν να πετύχουν με υπομονή και επιμονή. Ευχαρίστησε επίσης τη Eurobank για την ουσιαστική αυτή πρωτοβουλία.

Ο κύριος Στάθης Σαριγαιννίδης Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνεχάρη τα παιδιά καθώς και τους γονείς τους για την υποστήριξη των αγώνων των παιδιών τους και ευχήθηκε στους αριστούχους να συνεχίσουν και να μην εγκαταλείπουν τα όνειρά τους.

Στη συνέχεια ο κύριος Νικόλαος Μαυροκεφαλίδης Αναπληρωτής Δημάρχου Δήμου Βέροιας και Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας & Εθελοντισμού εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στα παιδιά που δεν το έβαλαν κάτω στις δύσκολες αυτές συγκυρίες και που αναδείχθηκαν πρωταθλητές της γνώσης. Συνεχάρη επίσης τη Eurobank που για 11 χρόνια αδιάλειπτα βραβεύει τους αριστούχους μαθητές.

Ο κύριος Βασίλης Μήτσιαλος Σχολικός Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ευχήθηκε στους αριστούχους να συνεχίσουν με συνέπεια τις επιδόσεις τους και συνεχάρη και τους γονείς για τους κόπους τους.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, κύριος Κωνσταντίνος Κούγκας συνεχάρη τα παιδιά για το αποτέλεσμα στις εξετάσεις που αποτελεί επιστέγασμα της συνολικής τους προσπάθειας τα δώδεκα χρόνια στην εκπαίδευση καθώς και τους καθηγητές τους.

Στο χαιρετισμό που απέστειλε ο ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και Βουλευτής Κοζάνης κύριος Μιχάλης Παπαδόπουλος είπε «συγχαίρω τους αριστούχους νέους που θέτουν υψηλούς στόχους. Που δεν διάλεξαν τον εύκολο δρόμο, αλλά έδωσαν με επιτυχία μια δύσκολη προσωπική μάχη διεκδικώντας τους στόχους και τα όνειρά τους. 


Επίσης θερμά συγχαρητήρια, οφείλω να δώσω τόσο στους γονείς όσο και στους εκπαιδευτικούς, που με τη στήριξη και τη συμπαράστασή τους, συνέβαλαν στην επιτυχία τους. Θα ήθελα ακόμα να επαινέσω και τον τραπεζικό όμιλο Eurobank για την πρωτοβουλία του που εδώ και χρόνια έχει αναλάβει να αναδεικνύει και να επιβραβεύει τους αριστούχους μαθητές. 

Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι κατ΄ την άποψή μου ιδιαίτερα σημαντικές, καθώς αναδεικνύουν τη δύναμη του συμβολισμού, τις αξίες που βρίσκονται πίσω από κάθε μεγάλη προσπάθεια, πίσω από κάθε όνειρο που δεν χαρίζεται αλλά κατακτιέται. Αξίες όπως, η δημιουργική φιλοδοξία και η ευγενής άμιλλα, η διεκδίκηση της επιτυχίας και της διάκρισης, η συνεχής αναζήτηση της ελευθερίας της σκέψης και της γνώσης».

Χαιρετισμό απέστειλε επίσης ο Βουλευτής Γρεβενών κύριος Τιμολέων Κοψαχείλης με τον οποίο συνεχάρη τις νέες και τους νέους που πέτυχαν την εισαγωγή τους στη τριτοβάθμια εκπαίδευση και αρίστευσαν καθώς και την Eurobank για το πρόγραμμα χορηγιών.

Τιμητικές πλακέτες απενεμήθησαν και στα σχολεία απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον ανώτερο Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού. Συγκεκριμένα, για το Νομό Ημαθίας στο 3ο Γενικό Λύκειο Βέροιας, το οποίο βραβεύθηκε για την αριστούχο Ελένη Πατρίκα, στο Νομό Κοζάνης βραβεύθηκαν δύο σχολεία, το 2ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης για τον Παναγιώτη Κουσίδη και το 1ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας χάρη στον Αντώνη Χαραλαμπίδη, στο Νομό Πέλλας, το 1ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών για την Ευτέρπη Μιχαηλίδου, στο Νομό Πιερίας ξεχώρισε το 1ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης, για την Μαρία Στεφανίδου, στο Νομό Φλώρινας το 1ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας, για τον Χρήστο Παπαδόπουλο, στο Νομό Καστοριάς το 2ο Γενικό Λύκειο Καστοριάς για τον Κωνσταντίνο Δήμτσιο, στο Νομό Γρεβενών, το 2ο Γενικό Λύκειο Γρεβενών, για την Θεολογία Μιχαλοπούλου, και στο Νομό Κιλκίς, το 1ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς, για την Χρυσαφένια Βουδούρη.

Τέλος, στην ομιλία της, η Διευθυντήρια Δικτύου Καταστημάτων Βορείου Ελλάδος της Eurobank κύρια Ντίνα Παπαποστόλου ο τόνισε ότι «για τη Eurobank η σημασία μιας πρωτοβουλίας αναδεικνύεται από τη στόχευσή της, αλλά και από τη διάρκειά της. Αισθανόμαστε ιδιαίτερη υπερηφάνεια όχι μόνο για την επιτυχία του προγράμματος και την ανταπόκριση της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά εξίσου για τη διάρκειά του. 

«Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» μπαίνει φέτος στη δεύτερη δεκαετία της και το γεγονός αυτό αποτελεί στίγμα και μήνυμα. Γιατί το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε μέσα από την επιβράβευση της αριστείας και της επίμονης προσπάθειας είναι ένα μήνυμα που στη Eurobank το έχουμε κάνει γνώμονα της καθημερινής μας δραστηριότητας και πρότυπο για εμάς τους ίδιους. Στόχος μας είναι να μένουμε σταθεροί στις δεσμεύσεις μας ακόμα και όταν το περιβάλλον γίνεται δύσκολο και απαιτητικό, γιατί θέλουμε να χτίζουμε σταθερές και μακροχρόνιες σχέσεις με την κοινωνία, όπως ακριβώς θέλουμε να χτίζουμε σταθερές και μακροχρόνιες σχέσεις αμοιβαίας δέσμευσης, συνεργασίας και εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας. Αυτές είναι οι αρχές μας και διαπερνούν τόσο την επαγγελματική μας καθημερινότητα όσο και την αντίληψή μας για το χώρο της κοινωνικής μας ευθύνης.».

Τα βραβεία της Eurobank για τους νομούς Ημαθίας, Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας και Φλώρινας έλαβαν οι εξής:

1
Αμπάρη
Ιωάννα
1o Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Αριδαίας
2
Αναστασιάδου
Κυριακή
Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο "Πλάτων"
3
Βαλασίδης
Ιωάννης
1ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης
4
Βέντζιου
Στέλλα
Γενικό Λύκειο Καρπερού
5
Βλάμη
Ανθή
1ο Γενικό Λύκειο Γρεβενών
6
Βόμβα
Στυλιανή
3ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης
7
Βουδούρη
Χρυσαφένια
1ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς
8
Γαρούφου
Μιχαέλα
Γενικό Λύκειο Τσοτυλίου
9
Γκιώσης
Ηφαιστίων
3ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών
10
Γκούβη
Αρριάνα
2ο Γενικό Λύκειο Έδεσσας
11
Γουδέβαινου
Ευαγγελία
Γενικό Λύκειο Κρύας Βρύσης
12
Δαμιανίδου
Ανδριάνα
1ο Γενικό Λύκειο Έδεσσας
13
Δεληγιάννη
Άννα
4ο Γενικό Λύκειο Βέροιας
14
Δέλκου
Νικολέτα
Γενικό Λύκειο Αξιούπολης
15
Δημητριάδου
Ελευθερία
Γενικό Λύκειο Πολυκάστρου
16
Δήμτσιος
Κωνσταντίνος
2ο Γενικό Λύκειο Καστοριάς
17
Δόλλας
Νικόλαος
1ο Επαγγελματικό Λύκειο Καστοριάς
18
Δράμαλη
Ναυσικά
4o Επαγγελματικό Λύκειο Κοζάνης
19
Έξαρχος
Γεώργιος
Γενικό Λύκειο Αξού
20
Ζησκάτα
Αικατερίνη
Γενικό Λύκειο Λιτοχώρου
21
Θεσσαλονικιού
Ελισάβετ
Γενικό Λύκειο Μελίκης
22
Καπετάνιου
Αικατερίνη
Γενικό Λύκειο Πλατέως
23
Καραμήτρου
Ελένη
Γενικό Λύκειο Κονταριώτισσας
24
Κατσαρού
Σοφία
2ο Γενικό Λύκειο Αλεξάνδρειας
25
Κοντοπούλου
Παναγιώτα
Γενικό Λύκειο Άργους Ορεστικού
26
Κοντού
Αθανασία
4ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης
27
Κοροβέση
Ευαγγελία
Γενικό Μουσικό Λύκειο Κατερίνης
28
Κουρτίδου
Φανή
Γενικό Λύκειο Καμπάνη
29
Κουσίδης
Παναγιώτης
2ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης
30
Κυρλή
Ελένη
Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης
31
Κωνσταντινίδου
Αθηνά
2ο Γενικό Λύκειο Βέροιας
32
Κωστοπούλου
Ολυμπία
Γενικό Λύκειο  Λεπτοκαρυάς
33
Λιάσης
Δημήτριος
Γενικό Λύκειο Αριδαίας
34
Λιτητάρης
Αντώνης
Γενικό Λύκειο Γουμένισσας
35
Μαυρίδης
Πέτρος
1ο Γενικό Λύκειο Βέροιας
36
Μηνά
Χριστίνα
2ο  Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας
37
Μιχαηλίδου
Ευτέρπη
1ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών
38
Μιχαλοπούλου
Θεολογία
2ο Γενικό Λύκειο Γρεβενών
39
Μοτσιοπούλου
Ευαγγελία
Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Ριζωμάτων
40
Μπεζιργιάννη
Ελένη
3o Ημερήσιο Επαγγελματικό Λύκειο Πτολεμαϊδας
41
Μπέλτσος
Κωνσταντίνος
Μουσικό Λύκειο Πτολεμαΐδας
42
Μπουλούμης
Βύρων
5ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης
43
Νάτσα
Ελευθερία
3ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας
44
Νατσιού
Μαρία
4ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης
45
Ντούρου
Ελένη
3ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης
46
Ορφανίδης
Σωτήριος
5ο Γενικό Λύκειο Βέροιας
47
Παλαιολόγου
Αντωνία
Γενικό Λύκειο Κολινδρού
48
Παπαδόπουλος
Ιορδάνης
2ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας
50
Παπαδόπουλος
Κοσμάς
2ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών
49
Παπαδόπουλος
Χρήστος
1ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας
51
Παπαδοπούλου
Αλεξάνδρα
Γενικό Λύκειο Φιλώτα
52
Παπαδοπούλου
Όλγα
Γενικό Λύκειο Σ.Σ Μουριών
53
Παπαθανασίου
Ερωφίλη
Γενικό Λύκειο Αμυνταίου
54
Παπαϊωάννου
Βασιλική
Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Ειρηνούπολης
55
Παπαϊωάννου
Ζωή
1ο Γενικό Λύκειο Καστοριάς
56
Παπουτσάκη
Μαρία
Γενικό Λύκειο Νεστορίου
57
Παρθενίδου
Ειρήνη
2ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης
58
Πατρίκα
Ελένη
3ο Γενικό Λύκειο Βέροιας
59
Παύλου
Ηλίας- Αλέξανδρος
Γενικό Λύκειο Μεσοποταμίας
60
Πλιάχας
Μιλτιάδης
Γενικό Λύκειο Σερβίων
61
Πνευματικού
Αρσινόη
Γενικό Λύκειο Δεσκάτης
62
Ρόπουτης
Δημήτριος
Γενικό Λύκειο Βελβεντού
63
Σακαλής
Χρήστος
1ο Γενικό Λύκειο Νάουσας
64
Σέμπρος
Ανδρέας
2ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς
65
Σίσκου
Πολυξένη
3ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας
66
Σισμανίδης
Αντώνιος
Γενικό Λύκειο Μακροχωρίου
67
Σουροβίκη
Δέσποινα
Γενικό Λύκειο "Σαφαρίκα - Μπαρμπαρούση"
68
Στεφανίδης
Αχιλλέας
Γενικό Λύκειο Χέρσου
69
Στεφανίδου
Μαρία
1ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης
70
Τακαντζιά
Αναστασία
3ο Γενικό Λύκειο Καστοριάς
71
Τζαβέλλα
Φωτεινή
Γενικό Λύκειο Νεάπολης
72
Τιούκαλια
Δέσποινα
Γενικό Μουσικό Λύκειο Σιάτιστας
73
Τρέβλας
Χρήστος
1o Ημερίσιο Επαγγελματικό Λύκειο Βέροιας
74
Τσαλαγεώργος
Βασίλειος
Γενικό Λύκειο Σιάτιστας
75
Τσικιτίκου
Βασιλική
2ο Γενικό Λύκειο Νάουσας
76
Τσικούρα
Κλεονίκη
Γενικό Λύκειο Αιγινίου
77
Τσορακίδου
Αναστασία
Γενικό Λύκειο Εξαπλατάνου
78
Χαραλαμπίδης
Αντώνιος
1ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας
79
Χατζηγιάννη
Ειρήνη
Γενικό Λύκειο Καλής
80
Χρηστίδου
Δήμητρα
1ο Γενικό Λύκειο Αλεξάνδρειας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.