Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Έρχονται πληρωμές για κτηνοτρόφους

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο συναντήθηκαν εκπρόσωποι κτηνοτρόφων από τη Σαμαρίνα, τον Αμπελώνα και το Μακρυχώρι προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με την πορεία των πληρωμών της εξισωτικής αποζημίωσης και της ενιαίας ενίσχυσης, ενώ κατά τη συζήτηση ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα της φέτας.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κορασίδη σχετικά με την πορεία των πληρωμών. Σύμφωνα με τον τελευταίο, μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσουν οι πληρωμές του υπολοίπου 10% της εξισωτικής αποζημίωσης αλλά και των επιλαχόντων, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα δρομολογηθούν πληρωμές εξισωτικής για παλιότερα έτη. 

Επιπροσθέτως, καταβάλλεται προσπάθεια για την διευθέτηση εκκρεμοτήτων, έτσι ώστε η δεύτερη δόση της ενιαίας ενίσχυσης του 2013 να καταβληθεί στο σύνολο των δικαιούχων κτηνοτρόφων που δεν έλαβαν την προκαταβολή του Οκτωβρίου. Όσες λίγες εκκρεμότητες ή λάθη δεν διορθωθούν ως την πληρωμή του Δεκεμβρίου θα εξετασθούν στις αρχές του 2014.

Για το θέμα της φέτας ο Αναπληρωτής Υπουργός τόνισε ότι «με την εμπορική συμφωνία ΕΕ και Καναδά για πρώτη φορά η κυβέρνηση πέτυχε την προστασία της και εκτός των συνόρων της Ευρώπης, γεγονός ιδιαίτερης σημασίας. Ταυτόχρονα, εξακολουθεί η καθολική απαγόρευση σε εισαγωγές καναδικού τυριού ως φέτα στην ΕΕ, ενώ διπλασιάζονται οι εξαγωγές χωρίς δασμούς γαλακτοκομικών προϊόντων όπως η ελληνική φέτα προς τον Καναδά. 

Δυστυχώς, τις τελευταίες μέρες λέγονται πράγματα που απέχουν από την αλήθεια με μόνο στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων. Θέλω να ξέρετε ότι για την επιτυχή έκβαση της μάχης της φέτας υπήρξε προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στον πρόεδρο της κομισιόν κ. Μανουέλ Μπαρόζο. Ενώ η φέτα θα έχει πλέον αυξημένη προστασία και στον Καναδά, κάτι τέτοιο δεν θα συμβαίνει για επίσης γνωστά τυριά, όπως η ιταλική παρμεζάνα».

Παρόντες στη συνάντηση από την πλευρά των κτηνοτρόφων ήταν ο πρόεδρος της κοινότητας και πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Σαμαρίνας κ. Γιώργος Λιούπας, ο πρόεδρος και ο ταμίας του κτηνοτροφικού συλλόγου Αμπελώνα κ. Ζήσης Παρλίτσης και Αδάμος Ντόβας, ο πρώην πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Αμπελώνα κ. Δημήτρης Λυγούρας, τα μέλη του συλλόγου κ. Νίκος Λυγούρας και Χαδούλης Παναγιώτης, καθώς και το μέλος του κτηνοτροφικού συλλόγου Μακρυχωρίου κ. Αθανάσιος Νάρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.