Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Προγράμματα εξάλειψης μεταδοτικών ασθενειών στα ζώα

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος υπέγραψε τρεις Αποφάσεις με σκοπό την προστασία της υγιεινής και της ευζωίας των ζώων και τη στήριξη της ελληνικής κτηνοτροφίας. Δύο Αποφάσεις αφορούν στην εφαρμογή εγκεκριμένων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συγχρηματοδοτούμενων κατά 50%, προγραμμάτων επιτήρησης και έλεγχου ορισμένων νοσημάτων των μικρών μηρυκαστικών και βοοειδών.

Ενώ με την τρίτη Απόφαση ορίζονται εθνικά εργαστήρια αναφοράς στο πλαίσιο εναρμόνισης της εθνικής νομοθεσίας στο δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναλυτικότερα οι Αποφάσεις αφορούν στα εξής: 

Πρόγραμμα επιτήρησης, ελέγχου και εξάλειψης των μεταδοτικών, σπογγωδών εγκεφαλοπαθειών (ΜΣΕ) στα μικρά μηρυκαστικά για τη χρονική περίοδο 2013-2014. 

Πρόγραμμα επιτήρησης, ελέγχου και εξάλειψης της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των βοοειδών για τη χρονική περίοδο 2013-2014. 

Ορισμό των εθνικών εργαστηρίων αναφοράς για τη διενέργεια επίσημων ελέγχων σύμφωνα με την Ενωσιακή και εθνική νομοθεσία περί ζωοτροφών και τροφίμων και τους κανόνες για την υγεία και την καλή διαβίωση των ζώων.

Με αφορμή την υπογραφή των Αποφάσεων o κ. Χαρακόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Βασικό προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη της ελληνικής κτηνοτροφίας είναι η υγιής παραγωγική βάση. Προστατεύουμε το ζωικό κεφάλαιο της χώρας και στηρίζουμε τους Έλληνες κτηνοτρόφους που μοχθούν να παράγουν ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα για τους καταναλωτές.

Μέλημά μας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και της ευζωίας των ζώων. Με αυτό το γνώμονα ενεργούμε πάντα στον ευαίσθητο τομέα της διατροφικής ασφάλειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.