Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2013

Επίσκεψη Θανάση στον κ.κ. Άνθιμο

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε την Τρίτη 8 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Αθανάσιος Λαπόρδας στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης όπου συναντήθηκε με τον Παναγιότατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο.
Μεταξύ των θεμάτων συζήτησης υπήρξε η κατάφορα προκλητική ενέργεια των γειτονικού Δήμου Γευγελής να αναγείρει μνημείο με το δεκαεξάκτινο αστέρι της Βεργίνας και ένα άκρως προκλητικό χάρτη της «Μεγάλης Μακεδονίας»

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος ο οποίος είναι ένας από τους μεγαλύτερους πολέμιους της προπαγάνδας της γειτονικής χώρας, δεν ήταν καλά ενημερωμένος για το γεγονός και δεσμεύτηκε να ασχοληθεί προσωπικά με το θέμα.

Στην συνάντηση η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της Παιονίας και το σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η εκκλησία στην περιοχή μας.

Κλείνοντας ο Ποιμενάρχης της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης υποσχέθηκε ότι θα επισκεφτεί την Παιονία όπως επίσης και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γουμενίσσης Αξιουπόλεως Πολυκάστρου και Γεφύρης κ.κ. Δημήτριο.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου