Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

'Σπαζοκεφαλιά" το επίδομα θέρμανσης για κυβέρνηση και τρόικα

Μπορεί ο χειμώνας να δείχνει ήδη τα δόντια του με δυνατές καταιγίδες και με απότομη πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς από απόψε, αλλά το πως θα δοθεί το επίδομα θέρμανσης έχει εξελιχθεί στο γαιτανάκι τρόικας - κυβέρνησης.
Η πρόταση να δοθεί το επίδομα προκαταβολικά στους δικαιούχους, δηλαδή πριν τις 15 Οκτωβρίου έπεσε και πάλι στο τραπέζι, αλλά οι εκπρόσωποι των δανειστών διστάζουν με το επιχείρημα ότι πολλοί θα το χρησιμοποιήσουν για να πληρώσουν κλιματιστικό ή καυσόξυλα αντί για πετρέλαιο θέρμανσης.

Εναλλακτικά το Υπουργείο Οικονομικών πρότεινε ΚΑΡΤΑ να δοθεί το επίδομα σε δύο ισόποσες δόσεις, η πρώτη προκαταβολικά πριν την αγορά του πετρελαίου, και η δεύτερη με την επίδειξη της απόδειξης αγοράς.

Αυτό που δεν αναμένεται να αλλάξει είναι το ύψος του επιδόματος, αλλά και τα επιδοτούμενα λίτρα ανά περιοχή.

Κυμαίνεται από 168 έως 840 ευρώ, που αντιστοιχούν σε αγορά από 600 έως και 3000 λίτρα πετρελαίου. Το μέγιστο ποσό δίνεται σε βόρειες και ορεινές περιοχές όπως Γρεβενά, Φλώρινα και Ευρυτανία, και το ελάχιστο στις νοτιότερες με ηπιότερα καιρό, όπως η Κρήτη, οι Κυκλάδες και η Αργολίδα.

120 εκατομμύρια ευρώ από το περυσινό κονδύλι για το επίδομα δεν έφθασαν ποτέ στα νοικοκυριά που αψήφησαν ακόμη και το κρύο για να γλιτώσουν την γραφειοκρατία για την είσπραξη των χρημάτων.

http://www.eea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.