Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Διαθεσιμότητα: Οι Διευθύνσεις Προσωπικού θα κρίνουν ποιοι εξαιρούνται

Οι Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού των φορέων θα κρίνουν τις εξαιρέσεις των υπαλλήλων από τη διαθεσιμότητα. Αυτό αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο οποίο τονίζεται ότι είναι καθ” ύλην αρμόδιες τόσο για την επικαιροποίηση των υπηρεσιακών φακέλων του προσωπικού τους όσο και για τον έλεγχο των δικαιολογητικών σχετικά με τους υπαλλήλους που εμπίπτουν στις διατάξεις του ν. 4172/2013.
Όπως αναφέρεται στο έγγραφος του υπουργείου, η διευκρίνιση – σύσταση γίνεται προκειμένου να αποφευχθεί η ένταξη στο καθεστώς διαθεσιμότητας υπαλλήλων που εξαιρούνται απ” αυτή.

Να σημειωθεί ότι εξαιρούνται από το καθεστώς διαθεσιμότητας:

-Υπάλληλοι με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%

- Πολύτεκνοι

-Όσοι φροντίζουν εξαρτώμενα μέλη στην οικογένειά τους με αναπηρία άνω του 67% και το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τις 12.000 ευρώ

- Υπάλληλοι που ανήκουν σε μονογονεϊκές οικογένειες

-Ο ένας σύζυγος στην περίπτωση που και οι δύο είναι δημόσιοι υπάλληλοι

-Οι 1862 υπάλληλοι που επί υπουργίας Αντώνη Μανιτάκη τέθηκαν σε διαθεσιμότητα αλλά τοποθετήθηκαν σε νέες θέσεις με βάση το πρώτο πρόγραμμα κινητικότητας και δεν μπορούν να χαρακτηριστούν πλεονάζον προσωπικό καθώς πρόσφατα κρίθηκε ως αναγκαίο από τους φορείς για την κάλυψη κενών.

-Οι συγγενείς των θανόντων σε ώρα υπηρεσίας δημόσιων λειτουργών.

-Οι υπηρετούντες σε εγκαταστάσεις διεθνών οργανισμών (ΝΑΤΟ κλπ) οι οποίοι μισθοδοτούνται από τους Διεθνείς Οργανισμούς και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό.

http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.