Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης

Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Λυκείου Ελληνίδων Αγίου Νικολάου Κρήτης και συμμετείχε στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Λυκείων Ελληνίδων (3 – 6 Οκτωβρίου, Άγιος Νικόλαος, Κρήτης). Για ακόμη μία χρονιά μέλη των διοικητικών συμβουλίων από όλα τα Λύκεια Ελληνίδων συμμετείχαν σε μία ακόμη συνάντηση της μεγάλης αυτής οικογένειας του Λυκείου Ελληνίδων.
Στο κάλεσμα αυτό ανταποκρίθηκαν όλα τα μέλη της «οικογένειας» αυτής. Στην Ελλάδα, από Νότο προς Βορρά, από Δύση προς Ανατολή, καθώς επίσης και από τα γραφεία εξωτερικού όπως το Σίδνεϋ μέχρι το Μόναχο, το Παρίσι και το Κίεβο. Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς συμμετείχε σε συζητήσεις τόσο με εκπροσώπους των Λυκείων Ελληνίδων του εσωτερικού όσο και με εκπροσώπους των Γραφείων Εξωτερικού. 

Όσον αφορά τα γραφεία εξωτερικού η Πρόεδρος του Κεντρικού Λυκείου Ελληνίδων κ. Τσαλδάρη Ελένη ανέφερε ότι «τα γραφεία εξωτερικού βηματοδοτούν την καρδιά της ομογένειας στο εξωτερικό».

Το όνομα που ακουγόταν συχνά πυκνά από όλους τους εισηγητές στο συνέδριο δε θα μπορούσε να είναι άλλο από το «Καλλιρόη Παρρέν». «Να στρέψουμε το βλέμμα μας στην Καλλιρόη Παρρέν». Το 1911 ίδρυσε το Λύκειο Ελληνίδων με συγκεκριμένο σκοπό. Πέρασαν 102 χρόνια από την ίδρυσή του και ύστερα από τόσα προβλήματα που αντιμετώπισαν όλα τα Λύκεια των Ελληνίδων, ο σκοπός και το έργο παραμένουν ίδια.

Τι ειπώθηκε στο συνέδριο αυτό; Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ίδια τη γυναίκα. Η γυναίκα ως σύμβολο της ζεστασιάς, της ασφάλειας και της εποχής μας. Η γυναίκα είναι πλέον πιο ανεξάρτητη και πιο χειραφετημένη από ποτέ. «Η σύγχρονη γυναίκα δοκιμάζεται σε όλους τους τομείς».

 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. κ. Νεκτάριος στο χαιρετισμό του είπε τα εξής: «Αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο δε θα είχαμε κρίσεις και πολέμους. Σας θεωρώ ότι είστε πρέσβειρες του Πολιτισμού και έτσι πρέπει να σας αντιμετωπίζει και η κοινωνία. Παράγετε Πολιτισμό! Θέλω να σας ευχαριστήσω για αυτό που είστε ως πρόσωπα και για αυτό που διακονείτε ως ιδέα. Κρατήστε γερά την σκυτάλη σας με μία παράκληση. 

ΑΝΑΝΕΩΣΗ και ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ. Θεωρώ ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη κρίση τα τελευταία χρόνια. Να μεταγγιστεί στις νέες κοπέλες από τις παλαιότερες η πείρα, η σοφία, η αρχοντιά, η προσφορά, η θυσία και η αγάπη. Υποκλινόμαστε και είμαστε ευγνώμονες σε αυτές που οραματίστηκαν και συνεχίζουν να οραματίζονται. Σας έχουμε ανάγκη! Παράγετε Πολιτισμό! Έχουμε ανάγκη από ένα δυναμικό Λύκειο Ελληνίδων με πνεύμα συγκρητισμού. Αυτό το μήνυμα να στείλουμε παντού. Είναι χρέος όλων μας.».

Ιδιαίτερη τιμή για τους τοπικούς άρχοντες υπήρξε η παρουσία των Λυκείων στην Κρήτη και συγκεκριμένα στον Άγιο Νικόλαο για το Συνέδριο. «Τα Λύκεια Ελληνίδων έχουν πετύχει γιατί στις διοικήσεις είναι γυναίκες. Υπηρετούν τον Πολιτισμό, τη γυναίκα και πάνω απ’ όλα τον άνθρωπο. Πάνω απ’ όλα στηρίζονται στη συνεργασία». Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Χαριτάκης Θωμάς μεταξύ άλλων είπε: «Η καρδιά του Πολιτισμού θα χτυπάει στον Άγιο Νικόλαο από σήμερα 3 Οκτώβρη έως την Κυριακή 6 Οκτώβρη.».

Στην κεντρική ομιλία, ο κ. Φθενάκης Βασίλης ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας: «Ωραία εικόνα!». Επικεντρώθηκε στη μόρφωση της γυναίκας και τους πολλαπλούς ρόλους της που έχει πλέον να αντιμετωπίσει, λέγοντας ότι: «Η γυναίκα δεν πρέπει να παραμένει εις παχυλή αμάθεια, γιατί από αυτή εξαρτάται η σωστή ανατροφή των παιδιών καθώς επίσης και η ευτυχία των αντρών. 

Η επιτυχημένη γυναίκα πρέπει να έχει δίπλα της έναν επιτυχημένο άντρα. Η επιτυχία της γυναίκας πρέπει να συνδυάζεται με την επιτυχία του άντρα της. Οι γυναίκες πλέον πρωτοστατούν στη νέα αλλαγή.». Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Φθενάκης Βασίλης είπε ότι: «Αν ζούσε σήμερα η Καλλιρόη Παρρέν το πρόβλημά της θα ήταν ασφαλώς ο μη χειραφετημένος άντρας!».

Στο κλείσιμο του συνεδρίου η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Αθηνών, κ. Τσαλδάρη Ελένη ευχαρίστησε όλα τα Λύκεια Ελληνίδων για τη θερμή ανταπόκριση στο κάλεσμα αυτό και υπερήφανη για την επιτυχημένη διεξαγωγή αυτού του Συνεδρίου έδωσε ραντεβού με όλα τα Λύκεια στο επόμενο, 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Λυκείων Ελληνίδων που θα πραγματοποιηθεί στη Σύρο το 2015.

Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς συμμετείχε στο συνέδριο αυτό με τα εξής μέλη του Δ.Σ.:

1. Νιάκα Δάφνη (Πρόεδρος)

2. Χατζηβασιλείου Χρύσα (Αντιπρόεδρος Α’)

3. Τασούδη Απολλωνία (Αντιπρόεδρος Β’)

4. Μιχαηλίδου Μαρία (Ειδική Γραμματέας και Συνέφορος Δικαιωμάτων)

5. Αγγελίδου Μαρία (Συνέφορος Χρού Β’)

6. Τζίνδαλη Αθανασία (Συνέφορος Λαογραφικού Α’)

7. Τζίκα Βασιλική (Συνέφορος Λαογραφικού Β’) και με μεγάλη μας χαρά συμμετείχε και η κ. Καμψιάδου Ξανθούλα που διετέλεσε παλαιότερα μέλος του Δ.Σ. αλλά παραμένει ενεργό μέλος του Λ.Ε.Κ. και το στηρίζει με την αγάπη και την συμμετοχή της σε κάθε του δραστηριότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.