Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013

Εκπαιδευτική επιμορφωτική ημερίδα για εκπαιδευτικούς του νομού Κιλκίς

Τη Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2013 στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Το σχολείο που σέβεται και προστατεύει τα δικαιώματα του παιδιού». Την ημερίδα διοργάνωσαν οι Σχολικές Σύμβουλοι Ιωάννα Αρβανίτη και Μαρία Παπαδοπούλου, της 1ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης και της 38ης Περιφέρειας Προσχολικής Εκπαίδευσης Κιλκίς αντίστοιχα και την παρακολούθησε το σύνολο των εκπαιδευτικών των δύο Περιφερειών.
Οι διακόσιοι σαράντα εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην ημερίδα, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν μέσω εισηγήσεων, να προβληματιστούν, να συζητήσουν πάνω σε θέματα σχολικής βίας και εκφοβισμού, κυρίως, όσον αφορά στην πρόληψη αλλά και την αντιμετώπισή τους. 

Οι εισηγητές και οι εισηγήτριες με τον τρόπο που διαπραγματεύτηκαν τα θέματα συνέβαλαν στην επίτευξη των στόχων της. Το πρόγραμμα είχε ως εξής: 

Λίλιαν Αθανασοπούλου, Παιδοψυχίατρος του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου Γ.Ν.Γ. Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, «Ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις της ενδοσχολικής βίας στα παιδιά από την κλινική εμπειρία με στόχο την πρόληψη», Γεωργία Ζαρδαβά, Ιατρός, Προϊστάμενη Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Κιλκίς, «Ο ρόλος της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας στο σχολείο», Αλέξανδρος Κόπτσης, Σχολικός Σύμβουλος 7ης Περιφέρειας & Συντονιστής του «Παρατηρητηρίου Πρόληψης Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού» Κεντρικής Μακεδονίας, «Παρατηρητήριο πρόληψης της σχολικής βίας και του εκφοβισμού:

Στόχοι-όραμα-προοπτική», Μαρίνα Πατσίδου, Σχολική Σύμβουλος 7ης Περιφέρειας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, «Η διαχείριση των συγκρούσεων σε ένα σχολείο για όλους: δυνατότητες και προοπτικές», Αθανάσιος Σωτηρόπουλος, Αστυνόμος Α΄, Διοικητής Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, «Παραβατικότητα ανηλίκων: πρόληψη και αντιμετώπιση», Κωνσταντίνος Ραμπίδης, Διευθυντής Εκπαίδευσης Κιλκίς, «Ο εκπαιδευτικός ως δημόσιος υπάλληλος και λειτουργός στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης».

Στην ημερίδα παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο κ. Αντώνιος Λιάπης, Διευθυντής Αστυνομικής Δ/νσης Ν. Κιλκίς.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους βοήθησαν στην υλοποίηση της ημερίδας και το Δήμο Κιλκίς για την παραχώρηση του Συνεδριακού Κέντρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου