Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013

''Κούνια που τους κούναγε''

Υπογράφει ο Περικλής Κολότσιος
Αναπληρωτής Δήμαρχος Κιλκίς
“Ο Δήμος της Γευγελής έστησε μνημείο στο κέντρο της πόλης, που φαινομενικά αφιερώνεται στην μνήμη όσων διώχθηκαν κατά την περίοδο της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας για τα ''Μακεδονικά'' τους φρονήματα. Στην πραγματικότητα όμως αποτυπώνει τις απόψεις και διαθέσεις της ηγεσίας της παράταξης που κυβερνά το γειτονικό κράτος. Παράλληλα ένας άλλος Δήμος του Αεροντρόμ, κοντά στα Σκόπια, εγκαινίασε δημοτικό σχολείο με την επωνυμία ''Μέγας Αλέξανδρος'' με προκλητικά εμφανή την εικόνα του έφιππου στρατηλάτη.
Ο σφετερισμός του ονόματος, η οικειοποίηση του Μεγαλέξανδρου, η κλοπή του συμβόλου της Βεργίνας, το προκλητικό γεωγραφικό περίγραμμα της αναθηματικής πλάκας που εμφανίζει ενσωματωμένα στο γειτονικό κράτος και ελληνικά εδάφη, όπως το Κιλκίς και όχι μόνο, με τον λέοντα, σύμβολο του κυβερνώντος κόμματος VMRO να πατά επάνω σε αυτά, επιβεβαιώνουν ότι εξακολουθούν οι γείτονες να έχουν και να τρέφουν επεκτατικές τάσεις..

''Κούνια που τους κούναγε'', που λέει ο λαός.

Τέτοιες απόψεις από μέρους των πολύ κοντινών στο Κιλκίς γειτόνων μας, δυναμιτίζουν τις καλές προθέσεις από μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης για εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης στο θέμα του ονόματος, και αίρουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να γίνουν αποδεκτοί στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ένταξη στην οποία επιδιώκουν, διότι για την ΕΕ, πρώτιστο μέλημα ένταξης είναι η δημιουργία σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ των μελών της”.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου