Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

"Περιφρουρήστε τις δημοκρατικές αξίες"

Υπογράφει ο ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
"Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την πανελλαδική ημέρα μνήμης της Μικρασιατικής καταστροφής (14 Σεπτεμβρίου), που διοργάνωσε σήμερα στο Κιλκίς η Αντιπεριφέρεια Κ.Μακεδονίας, οι διοργανωτές είχαν την «δημοκρατική» (;) ευαισθησία να προσκαλέσουν την Χρυσή Αυγή. 
Οχυρωμένοι πίσω από μια δήθεν τυπολατρία και προσήλωση στους κοινοβουλευτικούς θεσμούς, δεν δίστασαν να επιτρέψουν την παρουσία και την κατάθεση στεφάνου στους πολιτικούς απογόνους του Μεταξά, που κερδίζοντας τις εκλογές με συνθήματα εγκατάλειψης της Μικράς Ασίας και των Μικρασιατών, διαχειρίστηκε την Μικρασιατική κρίση από τον Νοέμβριο του 1920 μέχρι και τον Αύγουστο του 1922 με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα για τον ελληνισμό της περιοχής. 

Δεν δίστασαν, στο όνομα του «εθνικού κορμού» να ανεχτούν τους πολιτικούς απογόνους των συνεργατών του Χίτλερ, των ασπόνδυλων που μέχρι πρόσφατα φωτογραφίζονταν αυτάρεσκα μπροστά στα κρεματόρια του Άουσβιτς. Δεν δίστασαν, στο όνομα της Δημοκρατίας, να επιτρέψουν την προκλητική παρουσία των υμνητών της χούντας του ’68.

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στο Κιλκίς, αφού τίμησαν με την παρουσία τους την σημαντική μέρα μνήμης –μεταξύ άλλων της βουλευτή στον Νομό Ειρήνης Αγαθοπούλου και του συντονιστή στον Νομό Λάζαρου Λαζαρίδη- από νωρίς στην επιμνημόσυνη δέηση στην Μητρόπολη και στο μνημείο για τις καταθέσεις στεφάνων, διαμαρτυρήθηκαν δημόσια για την παρουσία εκπροσώπων του νεοφασιστικού κόμματος στον χώρο. 

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να καταθέσει το στεφάνι του Κοινοβουλίου μαζί με τους άλλους δύο παρόντες βουλευτές και ο συντονιστής του κόμματος εξήγησε την στάση του ΣΥΡΙΖΑ και ανακοίνωσε ότι η τιμητική κατάθεση στεφάνου από την μεριά του κόμματος θα πραγματοποιηθεί μετά το πέρας της εκδήλωσης και την αποχώρηση των πατριδοκάπηλων της Χ.Α., όπως και έγινε. Προς τιμήν τους, την ίδια στάση κράτησαν και οι εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλους τους δημοκράτες πολίτες του Κιλκίς να περιφρουρήσουν τις δημοκρατικές αξίες και τις τοπικές αρχές να μην επαναλάβουν με καμία πρόφαση παρόμοιες προσκλήσεις που προσβάλλουν κάθε δημοκρατικό και πατριωτικό αίσθημα του λαού μας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.