Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Συγχαρητήριο μήνυμα Αγαθοπούλου για τους μαθητές που πέτυχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις

Με την ευκαιρία της δημοσίευσης και για το Κιλκίς των ονομάτων των επιτυχόντων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου δήλωσε τα εξής:
«Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του νομού μας που κατάφεραν – μέσα από μια επίπονη διαδικασία – να εισαχθούν σε κάποια σχολή και να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους σε ανώτερο επίπεδο. 

Η επιβράβευση αυτή δεν αφορά μόνο το γεγονός ότι κουράστηκαν, πάσχισαν για να τα καταφέρουν, ούτε μόνο γιατί δικαίωσαν τους κόπους και τις αγωνίες των οικογενειών τους σε μια δύσκολη συγκυρία για όλους μας, αλλά κυρίως γιατί επέλεξαν, σε πείσμα των καιρών, να διεκδικήσουν το μέλλον τους σε μια χώρα που αδιαφορεί για το μέλλον των παιδιών της. 

Δυστυχώς, η Πολιτεία αντί να βρίσκεται σύμμαχος στο πλευρό των νέων ανθρώπων που προσπαθούν να χτίσουν το μέλλον τους, φροντίζει να τους ταλαιπωρεί συνεχώς με αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα, που ως κύρια αποτελέσματα έχουν τελικά την ενίσχυση της παραπαιδείας και την καλλιέργεια ανταγωνιστικού αισθήματος ανάμεσα στους νέους. 

Τέλος, η επιβράβευση τους αξίζει γιατί υλοποιώντας τον στόχο τους, κέρδισαν τη μάχη μέσα σε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα που θέλει την μόρφωση να είναι εμπόρευμα και ανώφελο εφόδιο σε μια χώρα με χιλιάδες πτυχιούχους άνεργους, με χιλιάδες νέους επιστήμονες που μεταναστεύουν στο εξωτερικό. Η ανώτερη εκπαίδευση είναι δικαίωμα όλων και η πρόσβαση σε αυτή δεν πρέπει να εξαρτάται από το «βαλάντιο» κανενός. 

Η ανώτερη εκπαίδευση είναι το μέσον της πνευματικής καλλιέργειας των νέων, της διαμόρφωσης συνείδησης υπεύθυνων και σκεπτόμενων πολιτών και όχι μια διαδικασία στυγνής επαγγελματικής εξειδίκευσης για την πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Από την άλλη, τα «φοιτητικά χρόνια» είναι ανεκτίμητα και καθορίζουν κατά πολύ τις ζωές μας. 

Καλή δύναμη και στους μαθητές και τις μαθήτριες που τελικά δεν τα κατάφεραν. Θα τους χρειαστεί είτε για να ξαναπροσπαθήσουν είτε για να ανταπεξέλθουν με αισιοδοξία στις δυσκολίες της ζωής που τους επιφυλάσσουν οι «αρμόδιοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.