Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Διαγωνισμός Διηγήματος με θέμα “Ιστορίες στην Πόλη των Ιωαννίνων”

Οι Εκδόσεις iWrite, στο πλαίσιο της γνωριμίας τους με τους αναγνώστες και τους συγγραφείς των Ιωαννίνων, προκηρύσσουν διαγωνισμό διηγήματος. Προσκαλούμε όλους τους συγγραφείς ανεξαρτήτως ηλικίας, ερασιτέχνες και μη, να μας στείλουν ένα διήγημα με φόντο την πόλη των Ιωαννίνων. Μοναδικός θεματικός περιορισμός είναι το διήγημα να εκτυλίσσεται στην πόλη, ανεξαρτήτως χρονικής περιόδου από την ίδρυση της μέχρι σήμερα. Τέλος, το διήγημα μπορεί να είναι φανταστική ή πραγματική ιστορία και δύναται να ανήκει σε όλα τα λογοτεχικά είδη (ερωτικό, τρόμου, μυστηρίου, φαντασίας κ.λπ.).

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η προώθηση του σύγχρονου πολιτισμού των Ιωαννίνων, μέσα από την εμπειρία της συγγραφής και της διηγηματικής εξιστόρησης. Τα βραβευμένα διηγήματα θα συμμετάσχουν σε μία συλλεκτική έκδοση βιβλίου, το οποίο θα παρουσιαστεί κατά τη βράβευση των συγγραφέων στην πόλη.

Οι Εκδόσεις iWrite πιστεύουν στον σύγχρονο Έλληνα συγγραφέα και απώτερος στόχος τους είναι η ανάδειξη νέων λογοτεχνικών ταλέντων των Ιωαννίνων.

Λεπτομέρειες Διαγωνισμού
Διάρκεια

Ως ημερομηνία λήξης του διαγωνισμού ορίζεται η 20η Σεπτεμβρίου του 2013.

Αποστολή διηγημάτων

Οι συγγραφείς μπορούν να αποστείλλουν το έργο τους ηλεκτρονικά στη διεύθυνση ioan2013@iwrite.gr ή σε ψηφιακό αρχείο (σε cd κ.λπ.) στη διεύθυνση Μαλέας 11, Άνω Πόλη, Τ.Κ. 54 634, Θεσσαλονίκη.

Οι αποστολές των διηγημάτων πρέπει πάντα να γίνονται με την ένδειξη “Για τον Διαγωνισμό Διηγήματος Ιωάννινα 2013”. Επίσης, θα πρέπει πάντα να υπάρχει ως συνοδευτικό υλικό ένα βιογραφικό του συγγραφέα (έως 150 λέξεις), καθώς και στοιχεία επικοινωνίας του (τηλέφωνο, email κ.λπ.).

Κριτική Επιτροπή
Η αξιολόγηση των διηγημάτων στους διαγωνισμούς του iWrite γίνεται πάντα από ανεξάρτητους ανθρώπους του πνεύματος. Η κριτική επιτροπή για τον εν λόγω διαγωνισμό αποτελείται από τους εξής:

1) Iσμήνη Κάκαλη (φιλόλογος - επιμελήτρια λογοτεχνικών κειμένων)

2) Μηνά Παπαγεωργίου (αρχισυντάκτης περιοδικού Φαινόμενα, Ελεύθερος Τύπος)

3) Στελίνα Μαργαριτίδου (δημοσιογράφος - συγγραφέας)


Βραβεία Διαγωνισμού
Πρώτο βραβείο: Έκδοση έργου στην Ελληνική γλώσσα από τις Εκδόσεις iWrite.

Δεύτερο βραβείο: Υποτροφία αξίας 400 ευρώ για έκδοση βιβλίου από τις Εκδόσεις iWrite.

Τρίτο βραβείο: Υποτροφία αξίας 200 ευρώ για έκδοση βιβλίου από τις Εκδόσεις iWrite.

Όλοι οι συγγραφείς που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, ανεξαρτήτως βράβευσης ή όχι, θα λάβουν ειδική υποτροφία από τις Eκδόσεις iWrite της τάξεως του 20% για την κάλυψης των εξόδων έκδοσης του έργου τους.

Τέλος, θα δοθούν τιμητικοί έπαινοι διάκρισης σε διηγήματα που θα ξεχωρίσουν.

Όροι συμμετοχής
Τα διηγήματα θα πρέπει να είναι γραμμένα στην Ελληνική γλώσσα.

Τα διηγήματα θα πρέπει να έχουν τίτλο, να έχουν έκταση μεταξύ 1.000 και 2.500 λέξεων και να συνοδεύονται από βιογραφικό του διαγωνιζομένου. Επιπλέον, απαραίτητη είναι η αποστολή στοιχείων επικοινωνίας με τον συγγραφέα (τηλέφωνο, διεύθυνση email κ.λπ.).

Οι διαγωνιζόμενοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής με περισσότερα από ένα διηγήματα.

Οι διαγωνιζόμενοι αναλαμβάνουν την ευθύνη σχετικά με την πατρότητα του διηγήματος τους.

Οι διαγωνιζόμενοι με την αποστολή του έργου τους για συμμετοχή στο διαγωνισμό, αναγνωρίζουν την κριτική επιτροπή ως έχει και σέβονται τις αποφάσεις της, οι οποίες είναι οριστικές και αμετάκλητες και θα δημοιευτούν στην επίσημη ιστοσελίδα των Εκδόσεων iWrite (www.iWrite.gr) μετά το πέρας του διαγωνισμού.

Οι διαγωνιζόμενοι εκχωρούν στους διοργανωτές, στην περίπτωση που επιλεγούν από την κριτική επιτροπή για τη συμμετοχή τους στη συλλογική έκδοση, το δικαίωμα για δημοσίευση του διηγήματος τους σε βιβλίο που θα εκδοθεί από τις Εκδόσεις iWrite.gr και θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά σε ειδικό χώρο στα Ιωάννινα. Ο ακριβής τόπος και χρόνος όπου θα πραγματοποιηθεί η βιβλιοπαρουσίαση, καθώς και η απονομή των βραβείων, θα ανακοινωθεί από την επίσημη ιστοσελίδα των των Εκδόσεων iWrite (www.iWrite.gr) μετά το πέρας του διαγωνισμού.

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να μεταβάλουν τις ημερομηνίες ή να ματαιώσουν τον διαγωνισμό, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

Οι νικητές του διαγωνισμού αποδέχονται πως δεν θα λάβουν οικονομικό αντάλλαγμα από την πώληση της συλλογικής έκδοσης του έργου που θα συμμετάσχουν. Όσοι από τους νικητές προχωρήσουν σε έκδοση ενός ολοκληρωμένου έργου τους με τις Εκδόσεις iWrite.gr (μετά το πέρας του διαγωνισμού και της κυκλοφορίας της συλλογικής έκδοσης των διηγημάτων) θα κληθούν να υπογράψουν συμβόλαιο έκδοσης κάποιου ολοκληρωμένου έργου τους με όλες τις μόνιμες συγγραφικές απολαβές που δικαιούνται.

Το 10% των κερδών από τις πωλήσεις της συλλογικής έκδοσης θα σταλεί ως βιβλία σε επιλεγμένες βιβλιοθήκες της πόλης.

Η συμμετοχή αυτόματα σημαίνει την πλήρη αποδοχή των παραπάνω όρων, καθώς και των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού από την ορισθείσα κριτική επιτροπή.


Με εκτίμηση στη συγγραφική σας προσπάθεια,

Ναγκολούδης Βαλάντης,
Συντονιστής Διαγωνισμού,
Εκδόσεις iWrite
Website: www.iwrite.gr
Email: ioan2013@iwrite.gr
Τηλέφωνο: 2311272803

Διέυθυνση: Μαλέας 11, Άνω Πόλη, Τ.Κ. 54634, Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.