Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Πρωτοβουλία Γεωργαντά για το Δικαστικό Μέγαρο Κιλκίς

Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Γ. Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Πρωτοβουλία για την απεμπλοκή του μείζονος θέματος της στέγασης των δικαστικών υπηρεσιών του Κιλκίς από το γραφειοκρατικό τέλμα ανέλαβε στις αρχές Αυγούστου ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς. Όπως είναι γνωστό για τη στέγαση των υπηρεσιών του Πρωτοδικείου της Εισαγγελίας και του Ειρηνοδικείου Κιλκίς συνεφωνήθη με την προηγούμενη πολιτική και την Μητρόπολη Κιλκίς η ενοικίαση του τετραόροφου κτηρίου του πρώην εκκλησιαστικού λυκείου της Μητρόπολης Κιλκίς.

Ωστόσο και παρά την εκφρασθείσα πολιτική βούληση για ικανοποίηση του καθολικού αιτήματος του νομού, αναλώθηκε πολύς χρόνος για την υπέρβαση των γραφειοκρατικών προσκομμάτων.

Ο βουλευτής Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς ανέλαβε πρωτοβουλία στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο και ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την ταλαιπωρία που υφίστανται ο δικαστικός και νομικός κόσμος καθώς και οι πολίτες του Κιλκίς από την παρατεινόμενη γραφειοκρατική εμπλοκή του θέματος.

Με εντολή του πρωθυπουργού ορίστηκε και πραγματοποιήθηκε συνάντηση του βουλευτή Κιλκίς στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με τον πρόεδρο της ΘΕΜΙΣ Κατασκευαστική κ. Χανδακά παρόντος και του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου.

Στη συνάντηση αυτή επαναβεβαιώθηκε η πολιτική βούληση της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά επιπρόσθετα ο κ. Γεωργαντάς ζήτησε πιεστικά να βρεθεί λύση στην εμπλοκή που παρουσιάστηκε αναφορικά με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο καθώς στο οικοδομικό τετράγωνο όπου το κτήριο της Μητρόπολης οι χρήσεις γης που προβλέπονται αφορούν σε «Εκπαίδευση» και «Εκκλησία».

Ακολούθησε γόνιμη συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης κ. Αθανάσιο Καρούντζο, ο οποίος προϊσταται των αρμόδιων υπηρεσιών Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, και τελικά συμφωνήθηκε μια λύση ώστε η λειτουργία του κτηρίου της Μητρόπολης ως Δικαστικού μεγάρου να είναι συμβατή με την κείμενη νομοθεσία.

Κατόπιν αυτού αναμένεται εντός του επομένου διαστήματος να επισπευσθούν οι διαδικασίες προκήρυξης μίσθωσης από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου του κτηρίου, όπως εκ του νόμου προβλέπεται, ώστε σε εύλογο χρόνο να προχωρήσουν στη συνέχεια οι εργασίες διαμόρφωσης του κτηρίου.

Σε κάθε περίπτωση ο βουλευτής Γ. Γεωργαντάς θα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την πορεία υλοποίησης των συμφωνηθέντων και θα παρέμβει όπου χρειάζεται για την αξιοπρεπή και λειτουργική στέγαση των Υπηρεσιών της Δικαιοσύνης του Κιλκίς στο κτήριο της Μητρόπολης."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.