Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στο Κιλκίς, Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

"Έλα και συ, πάρε μέρος στις εκδηλώσεις του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή. Κάνε κι εσύ δική σου υπόθεση την επιτυχία του Φεστιβάλ! Απ’ άκρη σ’ άκρη, σε όλη τη χώρα, με δεκάδες πολύμορφες δραστηριότητες, φτάνει το αισιόδοξο κι ελπιδοφόρο μήνυμα των καιρών μας: «Άλλαξε τον κόσμο, το ‘χει ανάγκη». Γι’ αυτό το σκοπό δρα η ΚΝΕ. Για ν’ αλλάξει ο κόσμος, για να ζήσουμε όπως μας αξίζει. Με σύγχρονα δικαιώματα στη δουλειά, στη μόρφωση, στη ζωή, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό.

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του “Οδηγητή” είναι μοναδικό, αντέχει στο χρόνο, είναι μία νεολαιίστικη γιορτή, μία αιχμηρή πολιτική και πολιτιστική πρόταση. Συνδυάζει την πρωτοπόρα και ανατρεπτική πολιτική πρόταση με πολλές μορφές τέχνης, συναυλίες, αφιερώματα, με αθλητικές δραστηριότητες, με συζητήσεις και εκδηλώσεις με τη συμμετοχή χιλιάδων λαού και νεολαίας. Χτίζεται από την αρχή μέχρι το τέλος με το μεράκι, την ανιδιοτέλεια, τη συλλογικότητα, την εθελοντική και σχεδιασμένη δουλειά χιλιάδων μελών και φίλων της ΚΝΕ χωρίς την ανάγκη από σπόνσορες και χορηγούς.

Η ΚΝΕ δίνει όλες τις της δυνάμεις, στο πλευρό του ΚΚΕ, για τη συγκρότηση της πιο μεγάλης, πλατιάς λαϊκής συμμαχίας που θα τα βάλει με τα μονοπώλια και την εξουσία τους και θα τους σαρώσει. Σε αυτή τη συμμαχία έχει θέση κάθε νέος και νέα που θέλει να παλέψει σήμερα ενάντια στα πιεστικά προβλήματα που ζούμε στα σπίτια μας, στη δουλειά μας, στο σχολείο και στη σχολή. Για να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας της ζωής των λαϊκών οικογενειών, για να οργανωθεί η ταξική αλληλεγγύη, η μόνη που γίνεται μεταξύ ίσων και όχι με σκοπό να βουλώσει τα στόματα των καταπιεσμένων. Για να σφυρηλατείται η ενότητα του λαού και της νεολαίας ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους.

Παλεύουμε για την εργατική λαϊκή εξουσία. Για να γίνουν λαϊκή περιουσία τα εργοστάσια, τα λιμάνια, ο φυσικός και ορυκτός πλούτος της χώρας. Μόνο έτσι δε θα γίνουμε δούλοι του 21ου αιώνα, αλλά θα ζήσουμε με αξιοπρέπεια, με σύγχρονα δικαιώματα. Αυτό είναι το μοναδικό, πραγματικά καινούργιο, ο δρόμος για τη λευτεριά από τα καπιταλιστικά δεσμά. Σήμερα η μοναδική φιλολαϊκή διέξοδος από την καπιταλιστική οικονομική κρίση είναι η επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού, η οικοδόμηση της νέας κοινωνίας, της πραγματικής ελευθερίας, της ζωής με δικαιώματα: ο Σοσιαλισμός.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.