Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Λήγει αύριο, Παρασκευή 2 Αυγούστου η προθεσμία για παιδικούς-βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ

Κάλεσμα στους γονείς να σπεύσουν έγκαιρα στους δήμους για την ολοκλήρωση του φακέλου εγγραφής των παιδιών τους στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, στα ΚΔΑΠ και στα ΚΔΑΠμεΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», απευθύνει ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, και δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.
Σημειώνεται ότι η προθεσμία για την υποβολή-αποστολή της αίτησης στην ΕΕΤΑΑ λήγει αύριο, Παρασκευή 2 Αυγούστου, στις 2 μ.μ., γεγονός που βρίσκει τις υπηρεσίες των δήμων σε κατάσταση επιφυλακής κι ετοιμότητας. 

Το πρόγραμμα για δωρεάν φιλοξενία παιδιών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, στα ΚΔΑΠ και στα ΚΔΑΠμεΑ, που υλοποιείται με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, αφορά τις εργαζόμενες μητέρες στον ιδιωτικό τομέα, ελεύθερες επαγγελματίες και άνεργες, όπως και πατέρες εφόσον έχουν την αποκλειστική επιμέλεια των παιδιών τους.

«Δυστυχώς η περίοδος που διατέθηκε για την υποβολή των αιτήσεων ήταν πολύ μικρή και τα χρονικά περιθώρια πάρα πολύ ασφυκτικά. Μέσα σε λίγες ημέρες οι ενδιαφερόμενοι γονείς έπρεπε να ετοιμάσουν τον φάκελο, προσέχοντας μάλιστα την κάθε λεπτομέρεια για την αποφυγή λαθών ή παραλείψεων που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα. 

Στην κατεύθυνση αυτή, οι δημοτικές υπηρεσίες προετοιμάστηκαν κατάλληλα για την υποστήριξη των γονέων, όπως έγινε στο δήμο Νεάπολης-Συκεών όπου οι υπηρεσίες ήταν ανοικτές έως το βράδυ και το Σαββατοκύριακο. Η προθεσμία, λοιπόν, λήγει και οι γονείς πρέπει να σπεύσουν άμεσα στους δήμους τους για να τακτοποιήσουν κάθε τελευταία εκκρεμότητα», τονίζει ο Σ.Δανιηλίδης. Μάλιστα η ΠΕΔ-ΚΜ ενημερώνει σχετικά τους γονείς και με ομαδική αποστολή γραπτών τηλεφωνικών μηνυμάτων (sms).

«Επιβάλλεται να αυξηθεί η χρηματοδότηση...»
Σύμφωνα με τους πίνακες που ανακοίνωσε η ΕΕΤΑΑ για τις πιστοποιημένες δομές και θέσεις, οι δήμοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εξασφάλισαν την πιστοποίηση 420 δομών, όπου προβλέπεται με τα σημερινά δεδομένα να φιλοξενηθούν συνολικά 19.982 παιδιά, αριθμός που διατηρεί την περιφέρεια στην πρώτη θέση μεταξύ των περιφερειών της χώρας ως προς τις προσφερόμενες θέσεις. Στο αποτέλεσμα αυτό συνετέλεσαν αποφασιστικά οι πρωτοβουλίες του προέδρου Σ.Δανιηλίδη, ο οποίος πολύ έγκαιρα κινητοποίησε τους δημάρχους για την προετοιμασία των δομών.

«Οι δήμοι, ο καθένας στο βαθμό του δυνατού, έκαναν αυτό που όφειλαν απέναντι στην κοινωνία και στους σκληρά δοκιμαζόμενους γονείς, εργαζόμενους ή άνεργους, εξασφαλίζοντας όσες περισσότερες θέσεις για τη δωρεάν φιλοξενία παιδιών στις δημοτικές δομές. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι φέτος δεν θα παρατηρηθούν τα περσινά τραγικά γεγονότα, που λόγω των αδικαιολόγητων περικοπών έμειναν εκτός παιδικών σταθμών περίπου 40.000 παιδιά. 

Για να γίνει, όμως, αυτό, θα πρέπει η Πολιτεία θα σταθεί απέναντι στο θέμα με υπευθυνότητα κι ευαισθησία, και έστω την τελευταία στιγμή να αυξήσει τον προϋπολογισμό. Τον τρόπο το δείξαμε πέρσι και δικαιωθήκαμε με την αξιοποίηση αναπορρόφητων και λιμναζόντων κονδυλίων. Δεν υπάρχουν περιθώρια πολιτικών μικροεγωισμών και επίδειξης πολιτικής πυγμής, που στο τέλος την πληρώνει η κοινωνία», δηλώνει ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, και δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

Αιτήσεις και δικαιολογητικά
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του προγράμματος, μια από τις βασικές προϋποθέσεις για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2011 και τα οποία δεν μπορεί να ξεπερνούν τα 30.000€ για μητέρες που έχουν έως 2 παιδιά, τα 35.000€ για μητέρες με 3 ή 4 παιδιά και τα 40.000€ για μητέρες που έχουν από 5 παιδιά και πάνω.

Μαζί με την «Αίτηση συμμετοχής – Δήλωσή» τους, όλες οι ενδιαφερόμενες θα υποβάλλουν, πρωτότυπα ή σε αντίγραφα επικυρωμένα (αν υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση ότι είναι γνήσια αντίγραφα απαιτείται το «γνήσιο της υπογραφής»), τα εξής βασικά δικαιολογητικά:

1. Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου (και άδεια διαμονής για αλλοδαπές μητέρες).

2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (να έχει εκδοθεί εντός τελευταίου τριμήνου και να αποτυπώνει πλήρως την ισχύουσα οικογενειακή κατάσταση).

3. Εκκαθαριστικό σημείωμα ή αντίγραφο αυτού για το οικονομικό έτος 2012 (δηλαδή για εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2011).

4. Αποδεικτικά εργασιακής κατάστασης.


ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Α/Α
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
ΔΟΜΕΣ
ΘΕΣΕΙΣ
1
Κεντρικής Μακεδονίας
420
19.982
2
Αττικής
356
16.009
3
Αν. Μακεδονίας-Θράκης
127
4.956
4
Θεσσαλίας
141
4.424
5
Κρήτης
105
4.315
6
Ηπείρου
117
3.593
7
Δυτικής Ελλάδας
125
3.498
8
Δυτικής Μακεδονίας
110
3.048
9
Πελοποννήσου
75
2.333
10
Στερεάς Ελλάδας
66
1.698
11
Νοτίου Αιγαίου
44
1.239
12
Ιονίων Νήσων
35
874
13
Βορείου Αιγαίου
38
848
ΣΥΝΟΛΟ
1.759
66.817

ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ
ΑΝΑ ΝΟΜΟ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Α/Α
ΝΟΜΟΣ
ΔΟΜΕΣ
ΘΕΣΕΙΣ
1
Θεσσαλονίκης
340
18.150
2
Σερρών
87
3.010
3
Χαλκιδικής
47
1.838
4
Πέλλας
48
1.401
5
Ημαθίας
35
1.383
6
Πιερίας
28
1.201
7
Κιλκίς
19
560
ΣΥΝΟΛΟ
604
27.543

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.