Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Σε εξέλιξη τo πρόγραμμα "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ"

Γράφει ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΕΥΘΥΜΙΟΣ
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 100 ΚΙΛΚΙΣ (ΕΝΑΝΤΙ Δ.Ε.Η.)
EMAIL:themikil@otenet.gr, ΤΗΛ.2341029002, 6977431359


Ποιος μπορεί να ενταχθεί στο Πρόγραμμα – Με ποια κίνητρα;

Προβλέπεται δυνατότητα λήψης 4/5/6ετούς δανείου, με ή χωρίς εγγυητή, χωρίς προσημείωση ακινήτου, δυνατότητα άμεσης αποπληρωμής του δανείου χωρίς επιβαρύνσεις, καθώς και εξόφληση των προμηθευτών/ αναδόχων μέσω της τράπεζας χωρίς την εμπλοκή του πολίτη. Με την υπαγωγή στο πρόγραμμα παρέχεται προκαταβολή 40% του προϋπολογισμού της αίτησης.




Για την ένταξη στο Πρόγραμμα απαιτείται η διενέργεια ενεργειακών επιθεωρήσεων (πριν και μετά τις παρεμβάσεις), το κόστος των οποίων καλύπτεται κατά 100% από το Πρόγραμμα, μετά την επιτυχή υλοποίηση του έργου.

Επιπλέον, καλύπτεται δαπάνη για αμοιβή συμβούλου έργου, έως 250€ χωρίς Φ.Π.Α.

Για ποιες εργασίες μπορώ να χρηματοδοτηθώ; Η εξοικονόμηση που επιτυγχάνεται από τις παρεμβάσεις του προγράμματος πρέπει να αντιστοιχεί σε αναβάθμιση μιας ενεργειακής κατηγορίας ή στο 30% της ενεργειακής κατανάλωσης του κτηρίου αναφοράς.

Οι επιλέξιμες παρεμβάσεις αφορούν σε: 1. Τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτηρίου συμπεριλαμβανομένου του δώματος/στέγης και της πιλοτής (συμπεριλαμβάνονται πρόσθετες εργασίες όπως αποξηλώσεις και αποκομιδή, επεμβάσεις στη στέγη πχ. αντικατάσταση κεραμιδιών, κτλ).

2. Αντικατάσταση κουφωμάτων και τοποθέτηση συστημάτων σκίασης (συμπ. εξώπορτα κτηρίου, κουφώματα κλιμακοστασίου, παντζούρια, ρολά, τέντες, κτλ).

3. Αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού χρήσης (συμπ. αντικατάσταση εξοπλισμού του λεβητοστασίου και του δικτύου διανομής, τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα, συστήματα ελέγχου και αυτονομίας θέρμανσης κτλ).

Για την υλοποίηση των παρεμβάσεων δεν απαιτείται αδειοδότηση, ούτε καν έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας, εκτός πολύ ειδικών περιπτώσεων.

Ο μέγιστος επιλέξιμος προϋπολογισμός των παρεμβάσεων, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. (που αποτελεί επιλέξιμη δαπάνη για το Πρόγραμμα) δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 15.000€ ανά ιδιοκτησία. 

Πχ. ένας πολίτης με οικογενειακό εισόδημα 35.000 € για εργασίες προϋπολογισμού 10.000€, συνάπτει 5ετες δάνειο τον Ιούνιο 2012 ύψους 6.500€ και λαμβάνει επιχορήγηση τo υπόλοιπο ποσό 3.500€. 

Η δόση του δανείου του είναι περίπου 110 €, ενώ οι τόκοι που θα επιβαρυνθεί για την περίοδο 1/1/2016 -1/7/2017 είναι περίπου 80 €. 

Επιπλέον, του καλύπτεται το κόστος που πληρώνει για τις ενεργειακές επιθεωρήσεις (πρώτη και δεύτερη) και αμείβεται ο σύμβουλος έργου του.

Βήματα για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα 1. Προέγκριση δανείου (υποκατάστημα τράπεζας) - πρώτη ενεργειακή επιθεώρηση.

2. Υποβολή αίτησης και δικαιολογητικών.

3. Υπαγωγή αίτησης ενδιαφερόμενου- υπογραφή δανειακής Σύμβασης- εκταμίευση προκαταβολής.

4. Υλοποίηση Παρεμβάσεων - δεύτερη Ενεργειακή Επιθεώρηση. 

5. Προσκόμιση δικαιολογητικών -εκταμίευση λοιπού δανείου και επιχορήγησης.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στον αριθμό 2341029002 κ.Ευθύμης.

1 σχόλιο:

  1. Καλέ μου φίλε μεταφέρεις πολύ σωστά όσα λέει το πρόγραμμα.
    Όμως πλέον αυτό δεν αρκεί. Τώρα νομίζω ότι είναι καιρός να λέμε και όσα ο κοινός νους και η κοινωνική μας συνείδηση επιβάλει.
    Να λες δηλαδή ότι όλα αυτά με βαρύγδουπους τίτλους περί "εξοικονομώ κατ' οίκο" η κατά μαντρί η όπως αλλιώς θέλεις να το πεις έχουν ένα στόχο. ΝΑ ΧΡΕΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΔΕΗ Α.Ε ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΙ, ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΔΗΛΑΔΗ, ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ.
    Να λες δηλαδή ότι, προκειμένου να εξυπηρετηθεί μία παγκόσμια κλίκα συμφερόντων, πολιτικοί της πεντάρας ψηφίζουν νόμους κατά παραγγελία, για να καταλάβει και ο πλέον αδαής ότι ΚΑΘΕ ΝΟΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
    Το κάθε ένα από αυτά τα προγράμματα δεν διαφέρει σε τίποτε από την ΦΟΥΣΚΑΡΑ του χρηματιστηρίου όπου ο κάθε καημένος νόμιζε ότι είναι χρηματιστής και θα γίνει Ωνασης.
    Δεν διαφέρει καθόλου από την ΦΟΥΣΚΑ των δανείων, τότε που περνούσες έξω από τράπεζα και σε τραβούσαν μέσα για να σε χρεώσουν. Τότε που πήγαινες στην κάλπη και ψήφιζες το "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ"
    Δεν διαφέρει σε τίποτε από τις επιδοτήσεις που σου έδιναν για να ξηλώνεις τα αμπέλια και να παίρνεις BMW.
    Δεν διαφέρει σε τίποτε από το χρέος που σου δημιούργησαν για να σταματήσεις να σπέρνεις και έγινες ...επιχειρηματίας γεμίζοντας τα χωράφια φωτοβολταικά.
    Όλα αυτά μπόρεσαν να τα κάνουν γιατί κάποιοι αγνόησαν τον κοινωνικό ρόλο ακόμα και της ίδιας τους της επιστήμης και παπαγάλιζαν τα αρρωστημένα θέλω του κάθε Ρόθτσιλ, έναντι πινακίου φακής.
    Φίλε μου να θυμάσαι ότι αυτά τα κοράκια είναι τίποτε χωρίς εσένα και αν εσύ αρνηθείς να τους υπηρετείς αρκούμενος στα ψίχουλα που σου πετούν, τότε αυτοί δεν θα αξίζουν ούτε για "χέσιμο"
    Ο έχων νου νοείτω και ότα ακουετω, γιατί αν δεν λειτουργήσουν αυτά τότε αυτά που έρχονται θα είναι κόλαση.
    Φιλικά
    Ανδρέας Κεσίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.