Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Αθλητικές δραστηριότητες εξωτερικού χώρου από το KINESIS-GYM Κιλκίς





Του Παναγιώτη Μαυρογενίδη
Το καλοκαίρι είναι ήδη γεγονός και είμαστε έτοιμοι για τα πρώτα μπάνια. Το ερώτημα είναι να σταματήσουμε την γυμναστική ή όχι; Όχι φυσικά και αν είμαστε τύποι που μας αρέσει να απολαμβάνουμε τις χαρές της φύσης σας έχω την λύση… Outdoor training ή καλύτερα στα Ελληνικά, αθλητικές δραστηριότητες εξωτερικού χώρου! Είναι άλλη μία πρόταση προπόνησης για αυτούς που θέλουν να ασχοληθούν με την μαζική άθληση και ταυτόχρονα να απολαύσουν την φύση!
Πόσες φορές με το που αλλάζει ο καιρός και μπαίνει το καλοκαιράκι το μυαλό μας είναι συνέχεια πως θα βγούμε καμία βόλτα, πώς θα περπατήσουμε έξω, που όρεξη για γυμναστήριο να κλειστούμε σε μία αίθουσα και αν έχει κλιματισμό πάλι καλά, αν δεν έχει όμως…;

Το Outdoor training είναι μία καινούρια τάση στον χώρο του Fitness που σαν σκοπό έχει να σας επιτρέψει να γυμνάζεστε έξω στην φύση, να σας δώσει καινούρια ερεθίσματα και να σας κάνει να γνωρίσετε την μοναδική εμπειρία του fit for fun!

Όλο και περισσότερα γυμναστήρια σε αστικά κέντρα επιλέγουν να εντάξουν το Outdoor training στο πρόγραμμα τους, ο τρόπος είναι απλός, λίγα μικρά όργανα, όπως ιμάντες TRX, λάστιχα, μπάλες και στρωματάκια και είμαστε έτοιμοι. Φοράμε τα αθλητικά και το καλύτερο μας χαμόγελο και τρέχουμε στο πρώτο πάρκο η αλάνα που είναι κοντά μας. Ο συνδυασμός της ομαδικής γυμναστικής σε ένα περιβάλλον που κυρίαρχο στοιχείο είναι το παιχνίδι μας κάνει να ξαναγίνουμε και εμείς παιδιά, όποιος έχει ζήσει την εμπειρία μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς λέω, οι υπόλοιποι δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε.

Ας δούμε λίγο τα πλεονεκτήματα αυτής της μεθοδολογίας προπόνησης, καταρχήν όλες οι ασκήσεις έχουν το χαρακτηριστικό της λειτουργικής γυμναστικής (functional training) ασκήσεις δηλαδή που βελτιώνουν την φυσική μας κατάσταση κάνοντας τις καθημερινές μας κινήσεις τις οποίες μπορεί να κάνουμε στην εργασία ή και στο σπίτι μας πιο ασφαλείς και ξεκούραστες. Η προπόνηση πρέπει να δημιουργεί προσαρμογές που να εξυπηρετούν τις καθημερινές δραστηριότητες και ανάγκες. Βοηθάει την βελτίωση του καρδιοαναπνευστικού, μας κάνει πιο κοινωνικούς και ανεβάζει την αυτοπεποίθησή μας κ.α.

Πρόσφατα την περασμένη Τετάρτη 29 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας το πρώτο οργανωμένο Outdoor training από το γυμναστήριο KINESIS-GYM το πρόγραμμα περιελάμβανε χαλαρό τρέξιμο 1,5 χιλιομέτρων, προπόνηση δύναμης με ιμάντες αιώρησης (TRX), διατάσεις και επιστροφή στο γυμναστήριο πάλι με χαλαρό τρέξιμο. Το KINESIS-GYM καθ΄όλη την διάρκεια του καλοκαιριού θα οργανώνει τμήματα Outdoor training για να δώσει σε όλους το δικαίωμα να ζήσουν την εμπειρία…


2 σχόλια:

  1. Μπράβο Παναγιώτη....είσαι πρωτοποριακός!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Super ήμουν και γω εκεί τέλια εμπειρία, να το ξανακάνεις σύντομα Παναγιώτη…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.