Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013

Το σχόλιο της ημέρας

Ο/Η Β. Μάτσκος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "ΠΟΕ: «Να διώκεται ποινικά η άρνηση των γενοκτονιών...":
Και τώρα; σιγή ιχθύος; τέρμα τα ανώνυμα σχόλια!!
Να επισημάνω κατ' αρχήν ότι είμαι απόλυτα αντίθετος στο να μην μπορεί να γράψει κάποιος ανώνυμα την άποψή του στο διαδίκτυο αν κι εγώ το κάνω με επώνυμο.
Είμαι όμως επίσης αντίθετος στην "κατάχρηση" της ανωνυμίας που έγινε εδώ για να λέει ο καθένας ότι συκοφαντία θέλει και να βγάλει την κάθε του "πίκρα".

Η κατάχρηση κάποιων έγινε αφορμή για την φίμωση των πολλών...που τώρα φαίνεται "λογική συνέπεια" και φυσικά συνυπεύθυνος είναι κι ο διαχειριστής του blog που κατάλαβε το λάθος του ή εξαναγκάστηκε (δεν ξέρω, ας μας πει..)

Θα μου πείτε γιατί τα γράφω εδώ ως σχόλιο σε ένα άρθρο για τον αντιρατσιστικό νόμο! μα είναι το ίδιο τοπίο παντού: ξεπερασμός του μέτρου, κακή διαχείριση του πολιτικού πεδίου, ο εξαναγκασμός σε σιωπή και η καταπίεση έρχονται ως "φυσική συνέπεια"...οι λίγοι κάνουν τη δουλειά τους...

Επειδή όμως πρέπει να ανταλλάσσουμε απόψεις, να σχολιάζουμε, να κριτικάρουμε, να καταδικάζουμε (τα γεγονότα, όχι τις φαντασιώσεις του καθενός) να σας πω μια απλή λύση: κάντε ένα λογαριασμό Google και συμμετέχετε... δεν είναι απαραίτητο να βάλετε το πραγματικό σας όνομα, βάλτε ένα ψευδώνυμο (το οποίο θα εμφανίζεται συνέχεια)...λεπτομέρειες θα μπορούσε να αναρτήσει ο διαχειριστής για να βοηθήσει.

Και μη φοβάστε ότι μπορεί να σας ανακαλύψουν... το "ηλεκτρονικό έγκλημα" μας βρίσκει και ως ανωνύμους αλλά δεν ασχολείται μαζί μας αν δεν ξεπερνάμε το μέτρο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου