Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΠΟΕ: «Να διώκεται ποινικά η άρνηση των γενοκτονιών»

Εν όψει της συζήτησης στη Βουλή των προτάσεων νόμου για την καταπολέμηση του ρατσισμού, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος ανακοινώνει:
«Αν στον νόμο που τελικώς θα ψηφισθεί, θεσπισθεί ως ποινικώς διωκτέα και κολάσιμος πράξη ο δημόσιος εγκωμιασμός ή κακόβουλη άρνηση των γενοκτονιών, στην περίπτωση αυτή θεωρεί αυτονόητο ότι πρέπει στον υπό ψήφιση νόμο να υπαχθεί κάθε γενοκτονία που έχει αναγνωρισθεί από την Ελληνική Βουλή, όπως βεβαίως η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.»


1 σχόλιο:

  1. Και τώρα; σιγήν ιχθύος; τέρμα τα ανώνυμα σχόλια!!
    Να επισημάνω κατ' αρχήν ότι είμαι απόλυτα αντίθετος στο να μην μπορεί να γράψει κάποιος ανώνυμα την άποψή του στο διαδίκτυο αν κι εγώ το κάνω με επώνυμο.
    Είμαι όμως επίσης αντίθετος στην "κατάχρηση" της ανωνυμίας που έγινε εδώ για να λέει ο καθένας ότι συκοφαντία θέλει και να βγάλει την κάθε του "πίκρα".
    Η κατάχρηση κάποιων έγινε αφορμή για την φίμωση των πολλών...που τώρα φαίνεται "λογική συνέπεια" και φυσικά συνυπεύθυνος είναι κι ο διαχειριστής του blog που κατάλαβε το λάθος του ή εξαναγκάστηκε (δεν ξέρω, ας μας πει..)
    Θα μου πείτε γιατί τα γράφω εδώ ως σχόλιο σε ένα άρθρο για τον αντιρατσιστικό νόμο! μα είναι το ίδιο τοπίο παντού: ξεπερασμός του μέτρου, κακή διαχείρηση του πολιτικού πεδίου, ο εξαναγκασμός σε σιωπή και η καταπίεση έρχονται ως "φυσική συνέπεια"...οι λίγοι κάνουν τη δουλειά τους...
    Επειδή όμως πρέπει να ανταλάσσουμε απόψεις, να σχολιάζουμε, να κριτικάρουμε, να καταδικάζουμε (τα γεγονότα, όχι τις φαντασιώσεις του καθενός) να σας πω μια απλή λύση: κάντε ένα λογαριασμό Google και συμμετέχετε... δεν είναι απαραίτητο να βάλετε το πραγματικό σας όνομα, βάλτε ένα ψευδώνυμο (το οποίο θα εμφανίζεται συνέχεια)...λεπτομέρειες θα μπορούσε να αναρτήσει ο διαχειριστής για να βοηθήσει.
    Και μη φοβάστε ότι μπορεί να σας ανακαλύψουν... το "ηλεκτρονικό έγκλημα" μας βρίσκει και ως ανωνύμους αλλά δεν ασχολείται μαζί μας αν δεν ξεπερνάμε το μέτρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.