Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Σεμινάριο γλώσσας με θέμα “Ρώσικη γλώσσα και πολιτισμός στο σύγχρονο κόσμο”

Διεθνής επιστημονική ημερίδα με θέμα “Γλώσσες- Πολιτισμοί- Μετάφραση” και σεμινάριο γλώσσας με θέμα “Ρώσικη γλώσσα και πολιτισμός στο σύγχρονο κόσμο” διοργανώνει η Ανώτατη Σχολή Μετάφρασης του Κρατικού Πανεπιστήμιου της Μόσχας «Μ.Β. Λομονόσοβ», από 1 ως 9 Ιουλίου 2013, στο ξενοδοχείο Kriopigi Beach Hotel στη Χαλκιδική, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Η ημερίδα διοργανώνεται σε συνεργασία και με τη υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη, της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, του Κέντρου Μελέτης και Ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού της Μαύρης Θάλασσας, του Ρωσικού Πολιτισμικού και Επιστημονικού Κέντρου της Αθήνας, του Κέντρου Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού «ΜΙΡ» της Αθήνας και του Ομίλου Εταιρειών “Mouzenidis Group”.

Στην ημερίδα έχουν κληθεί να συμμετάσχουν πάνω από 60 νέοι επιστήμονες και ερευνητές από διάφορες χώρες (Ελλάδα, Ρωσία, Αυστρία, Ουκρανία, Γεωργία, Αρμενία, Καζαχστάν και Λευκορωσία), οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις εξής θεματικές κατηγορίες:

1. Η ρωσική γλώσσα στο σύστημα προετοιμασίας ειδικών της διαγλωσσικής επικοινωνίας

2. Θεωρία, ιστορία και μεθοδολογία της μετάφρασης

3. Πολιτισμική ανθρωπολογία και διαγλωσσική επικοινωνία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.