Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστας μιλά στη ΓΝΩΜΗ


1 σχόλιο:

  1. Τελικά ο κος Περιφερειάρχης είπε, είπε, είπε.. αλλά κανένα έργο της Περιφέρειας για το Κιλκίς ΔΕΝ ανέφερε...(αν και πριν λίγες βδομάδες έκανε αναφορά για δεκάδες έργα που τρέχουν στο Κιλκίς!!! χωρίς και τότε να διευκρινήσει)
    Όσον αφορά τον περιβότηο δρόμο Κιλκίς-Θεσσαλονίκης (το μοναδικό "δώρο στους Κιλκισιώτες" που ανέφερε) να υπενθυμίσω ότι ΔΕΝ είναι έργο στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς αλλά στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης. Ο δρόμος από Κιλκίς σταμάτησε λίγο πριν τη Ν.Σάντα κι όχι λίγο μετά (που είναι και τα διοικητικά όρια) για πρακτικούς λόγους απλά.
    Εμείς (οι Κιλκισιώτες) το τελειώσαμε το κομμάτι του δρόμου που μας αντιστοιχεί πριν από αρκετά χρόνια. Κι έχει σημασία αυτό γιατί πριν χρόνια το Κιλκίς δαπάνησε σημαντικό μέρος των κονδυλίων που του αντιστοιχούσε από το Γ' ΚΠΣ για τον δρόμο αυτό, δίνοντάς του προτεραιότητα, κάτι που δεν έκανε η Θεσσαλονίκη γιατί από τότε δεν αντιλήφθηκε την δυνατότητα ανάπτυξής της προς το Κιλκίς. Φαίνεται ότι αυτό εξακολουθεί να συμβαίνει και σήμερα από το ύφος του κου Τζιτζικώστα. Τώρα, γιατί τον δρόμο που κυκλοφορούνε φορτηγά ελληνικά, της FYROM, βουλγάρικα, τούρκικα, κλπ., ΙΧ ανθρώπων που πάνε στη δουλειά τους, Θεσσαλονικέων, Αθηναίων, κατοίκων γενικότερα της Περιφέρειας και φυσικά Κιλκισιωτών ..τον θεωρεί δώρο στους Κιλκισιώτες;...δεν καταλαβαίνω!
    Εμείς δεν θέλουμε δώρα, θέλουμε η πολιτεία (και η Περιφέρεια είναι μέρος της) να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της απέναντι στους πολίτες της και στις επιχειρήσεις της που πληρώνουν τους φόρους τους (ή για να είναι σε θέση να τους πληρώσουν)...και ο νοών, νοήτω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή