Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Δήλωση Καράογλου για την συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση του Κιλκίς

Θεόδωρος Καράογλου,
Υπουργός Μακεδονίας Θράκης
«Η απελευθέρωση του Κιλκίς στις 21 Ιουνίου 1913 υπήρξε στρατηγικής σημασίας γιατί αποτέλεσε τη θεμέλιο λίθο πάνω στην οποία οικοδομήθηκε η σημερινή Βόρεια Ελλάδα. Η νικηφόρα πορεία του στρατού μας στις μάχες του Κιλκίς, του Λαχανά και της Δοϊράνης, άνοιξε το δρόμο για την απελευθέρωση της Ανατολικής Μακεδονίας και της Δυτικής Θράκης ύστερα από 500 και πλέον χρόνια κατοχής, σφράγισε οριστικά και αμετάκλητα την ένταξη της Θεσσαλονίκης στον εθνικό κορμό και καθιέρωσε την Ελλάδα ως έναν από τους σημαντικότερους ρυθμιστικούς παράγοντες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Έναν αιώνα μετά από εκείνες τις τρεις γιγαντομαχίες που καθόρισαν τις τύχες και το μέλλον του Ελληνισμού, τιμούμε και δοξάζουμε τους περίπου 9.000 νεκρούς και τραυματίες του Στρατού μας, οι οποίοι έδωσαν και τη ζωή τους προκειμένου πανάρχαια ελληνικά εδάφη να ξαναγίνουν ελληνικά.

Ο απαράμιλλος ηρωισμός τους αποτελεί φάρο καθοδήγησης για όλους τους σύγχρονους Έλληνες και μας διδάσκει πως η ελευθερία ήταν, είναι και θα συνεχίσει να αποτελεί πηγή ζωής.

Αιωνία η μνήμη όλων των ηρώων που προσέφεραν και τη ζωή τους για την πατρίδα.

Αιώνια η δική μας ευγνωμοσύνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.