Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

Έκθεση “Κειμήλια Απελευθέρωσης Μακεδονίας” στο Κιλκίς

Μετά από την επιτυχία που σημείωσε η έκθεση “Οι Ζωγράφοι των Βαλκανικών Πολέμων 1912-13” τον περασμένο Απρίλιο, ο Δήμος Κιλκίς στο πλαίσιο του προγράμματος εορτασμού για τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την ιστορική Μάχη Κιλκίς-Λαχανά και την απελευθέρωση της πόλης και σε συνεργασία με την 71η Α/Μ Ταξιαρχία “ΠΟΝΤΟΣ”, θα έχει την τύχη να φιλοξενήσει τον ερχόμενο Ιούνιο την κινητή περιοδική Έκθεση του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, “Κειμήλια Απελευθέρωσης Μακεδονίας” Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-13.
Πρόκειται για μια από τις πλουσιότερες εκθέσεις που οργανώθηκαν ποτέ με θέμα την απελευθέρωση της Μακεδονίας σε επιμέλεια του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα,

καθώς σε αυτήν περιλαμβάνονται αδημοσίευτο υλικό από κείμενα, φωτογραφίες, αλλά και κειμήλια του Ελληνικού Στρατού, και των άλλων στρατιωτικών δυνάμεων που πήραν μέρος στους Βαλκανικούς Πολέμους. Μεταξύ άλλων εκτίθενται στρατιωτικές στολές της εποχής εκείνης μαζί με τα εξαρτήματά τους, ξίφη, ξιφολόγχες, παράσημα, αναμνηστικά διπλώματα και λοιπά ενθυμήματα των Βαλκανικών Πολέμων.

Η έκθεση θα λειτουργήσει από 10 έως 25 Ιουνίου 2013 στον 2ο όροφο της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Κιλκίς, και θα είναι επισκέψιμη καθημερινά το πρωί από τις 09:00 έως τις 13:00 και το απόγευμα από τις 19:00 έως τις 21:30.

Τα εγκαίνιά της θα λάβουν χώρα την Δευτέρα 10 Ιουνίου, στις 20:00, παρουσία του Υπουργού Μακεδονίας - Θράκης κ. Θεόδωρου Καράογλου.

Η είσοδος για όλους είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου