Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

«Κάτω η επιστράτευση των απεργών εκπαιδευτικών»

Υπογράφει το ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ – Γραμματεία Θεσσαλονίκης
"Η βάρβαρη πολιτική ενάντια στο λαό δεν μπορεί να εφαρμοστεί αν δεν πέσει το ρόπαλο της καταστολής και της τρομοκρατίας στα κεφάλια ΟΛΩΝ των εργαζόμενων. Κάθε κεφάλι που σηκώνεται πρέπει να πέσει.

Μετά τους ναυτεργάτες και το Μετρό, η κυβέρνηση επιστρατεύει και τους καθηγητές.

Θέλει πάνω από τα σκυμμένα κεφάλια τους να περάσει το σχολείο όχι της γνώσης αλλά της αγοράς, της υποταγής στα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου. Οι χιλιάδες απολύσεις που συνεπάγονται τα νέα μέτρα της θα χειροτερέψουν ακόμα περισσότερο τις συνθήκες παιδείας για κάθε λαϊκή οικογένεια.

Η υπόθεση των παιδιών της εργατικής τάξης και του μέλλοντος τους δεν είναι υπόθεση ενός μόνο κλάδου. Είναι υπόθεση όλων των εργαζόμενων που πρέπει να υψώσουν τείχος αντίστασης στο μαύρο μέλλον που ετοιμάζουν για τη νέα γενιά.

Τα επικοινωνιακά τυχοδιωκτικά παιχνίδια διαφόρων, δεν πρέπει να κρύψουν την αλήθεια ότι μόνο ένα ενιαίο μέτωπο γονέων – μαθητών – καθηγητών, με στόχο μια παιδεία στην υπηρεσία του λαού και όχι των μονοπωλίων, μπορεί να δώσει απάντηση στο σήμερα και το αύριο της παιδείας.

Η επιστράτευση δεν αφορά μόνο τους καθηγητές αλλά όλους τους εργαζόμενους.

Μπορεί να σπάσει κάτω από το χτύπημα του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους της πόλης, τα συνδικάτα τους, τις λαϊκές επιτροπές στις γειτονιές, να μη παγιδευτούν στα επικοινωνιακά τυχοδιωκτικά παιχνίδια και τον «κοινωνικό αυτοματισμό» της κυβέρνησης. Η συμμαχία εργαζόμενων γονέων – μαθητών – καθηγητών είναι ο μόνος δρόμος.

Να αντιδράσουν μαζικά γιατί δεν είναι μακριά και η δική τους ώρα.

Να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενάντια στην επιστράτευση

Δευτέρα 13 Μάη, 6 το απόγευμα

Στην Πλατεία Αγίας Σοφίας.


Να πρωτοστατήσουν στην ενημέρωση των εργαζόμενων στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές μέσα από τις λαϊκές επιτροπές.

Ο μόνος δρόμος είναι να πάρει ο λαός την υπόθεση στα χέρια του."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.