Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Προκήρυξη Πανελλήνιου Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού στο πλαίσιο της εκατονταετηρίδας Κιλκίς

Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα φέτος με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση του Κιλκίς, ο Δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος-Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας και τους Συλλόγους Αρχιτεκτόνων και Μηχανικών Ν. Κιλκίς, προκήρυξε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ιδεών με τίτλο “ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ - Δημιουργία & Ανάκτηση Κοινοχρήστων και Κοινωφελών Χώρων και Ανάδειξη Μετώπων - Οδών & κόμβων στην αστική περιοχή του Δήμου Κιλκίς”. 
Απώτερος στόχος μέσα από τη διενέργεια του εν λόγω διαγωνισμού είναι η κατάθεση προτάσεων που θα συμβάλλουν προς την κατεύθυνση βελτίωσης της εικόνας της πόλης και αναβάθμισης του αστικού δημόσιου χώρου, και κατά συνέπεια η δημιουργία μιας βάσης δεδομένων για ενδεχόμενες επεμβάσεις ανάπλασης μικρής κλίμακας σε δημόσιους χώρους.

Για τους ενδιαφερόμενους η αναλυτική προκήρυξη του διαγωνισμού όπως και τα προσαρτήματα των υπό μελέτη περιοχών, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Κιλκίς (www.e-kilkis.gr), καθώς και στην επετειακή ιστοσελίδα των 100 χρόνων Κιλκίς (www.kilkis2013.gr), όπως και στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ (www.tee.gr) και του ΤΕΕ/ΤΚΜ (www.tkm.tee.gr).

Οι προτεινόμενοι χώροι ανάπλασης είναι οι εξής: Συμβολή οδών 25ης Μαρτίου -Αθηνών-21ης Ιουνίου και Σόλωνος (περιοχή ταξί). Το αδόμητο οικόπεδο απέναντι από τη ΛΑΦ. Το 1ο τμήμα οδού Μ. Αλεξάνδρου (από Λυκούργου έως και Αριστείδου). Το 2ο τμήμα οδού Μ. Αλεξάνδρου (από Λυκούργου έως και Βυζαντίου). Το μέτωπο κατοικιών επί της οδού Μητροπόλεως. Οι κοινόχρηστοι χώροι μεταξύ των οδών Στέρνας και Παπαναστασίου. Ο κόμβος εισόδου του Νοσοκομείου Κιλκίς επί της 21ης Ιουνίου και ο αύλειος χώρος του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης.

Στον Διαγωνισμό προβλέπεται η απονομή τριών ισότιμων βραβείων, ενώ την εξέταση και αξιολόγηση των προτάσεων θα αναλάβει πενταμελής Κριτική Επιτροπή. Οι προτάσεις θα κατατίθενται στα γραφεία του Τ.Ε.Ε./Τ.Κ.Μ., (Μ. Αλεξάνδρου 49, 54643, Θεσσαλονίκη) στις εργάσιμες ημέρες και ώρες 10:00-15:00, έως τη λήξη προθεσμίας υποβολής, ήτοι την Παρασκευή 30-08-2013, και ώρα 15:00.

Σημειώνεται τέλος ότι, μετά την εκπόνηση του διαγωνισμού θα διοργανωθεί ειδική εκδήλωση για την απονομή των πρώτων βραβείων και έκθεση παρουσίασης των προτάσεων, ενώ θα λάβει χώρα και ημερίδα από τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Ν. Κιλκίς με θέμα αντίστοιχο αυτού του διαγωνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.