Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Στα Πορόια η Στ’ τάξη του 5ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς

Την Τετάρτη 22 Μαΐου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ’ τάξης του σχολείου μας, επισκέφτηκαν το ΚΠΕ Ποροΐων, στα πλαίσια προγραμματισμένης εκπαιδευτικής επίσκεψης, ως δράση του διεθνούς δικτύου ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ. Τους μαθητές συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί τους, Θεόδωρος Γιαννακός, Κατερίνα Μπόσκου, Βαρβάρα Ευθυμιάδου και η υπεύθυνη του προγράμματος Αφροδίτη Ντίνου. 
Στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ μας υποδέχτηκε η παιδαγωγική ομάδα του ΚΠΕ και μετά από μια σύντομη ενημέρωση και περιβαλλοντικά παιχνίδια για… «ζέσταμα», τα παιδιά χωρίστηκαν σε 2 ομάδες. «Αλεπούδες» και «Λύκοι» πήραν τον εξοπλισμό του μικρού εξερευνητή, ένα σακίδιο με τα απαραίτητα: φωτογραφική μηχανή, κιάλια, μεγεθυντικό φακό, ντοσιέ με φύλλα εργασίας και φωτογραφίες των φυτών του δάσους της Κερκίνης (Μπέλες), που θα έπρεπε να βρουν, να αναγνωρίσουν και να φωτογραφίσουν.

Στην πρώτη μας στάση ξεναγηθήκαμε στον μοναδικό εν ενεργεία νερόμυλο στην Ελλάδα, στο χωριό Πλατανάκια. Μετά συνεχίσαμε προς τα Άνω Πορόια, όπου κάναμε και το μεγαλύτερο μέρος των δράσεών μας.

Περπατήσαμε στο Δάσος και χρησιμοποιώντας τα υλικά του σακιδίου της η κάθε ομάδα επιδόθηκε στην εξερεύνηση… Φυσικά χρειάστηκε στάση για νερό και ξεκούραση στην παλιά και υπό αναστήλωση εκκλησία του Αι Γιώργη. Περιβαλλοντικό παιχνίδι κι εδώ: «δέντρα και ζώα», που κράτησε αμείωτο το κέφι των παιδιών, παρά τη ζέστη και τη σχετική κούραση.

Το καλύτερο κομμάτι ήταν στο τέλος, όπου είχαμε οργανωθεί όλοι για πικ νικ κι αράξαμε σε ένα μαγευτικό σημείο του Δάσους, που προσφερόταν γι’ αυτό το σκοπό.

Επιστρέψαμε κατευχαριστημένοι, αν και κουρασμένοι και στέλνουμε απ’ την καρδιά μας ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην παιδαγωγική ομάδα του ΚΠΕ Ποροΐων για την υπέροχη εμπειρία!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.