Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Έργα και ημέρες της Κινηματογραφικής Λέσχης Ευόσμου-Κορδελιού την Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Την Τετάρτη 8 Μαΐου 2013, στο Θέατρο 90 Μοιρών, Φιλίππου 36, κοντά στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη, στις 8.00 μμ, θα παρουσιαστεί το κινηματογραφικό έργο παραγωγής της Κινηματογραφικής Λέσχης Ευόσμου-Κορδελιού. 
Η Κινηματογραφική Λέσχη Ευόσμου-Κορδελιού ξεκίνησε τις εργασίες της λίγο μετά το 2000. Στην αρχή προβολές ταινιών και παράλληλοι δρόμοι με τη θεατρική ομάδα που λειτουργούσε στον ίδιο Δήμο, τότε Ευόσμου. Στη συνέχεια όσοι είχαν δραστηριοποιηθεί στη Κινηματογραφική Λέσχη, με το προηγούμενο της δουλειάς που είχε γίνει στη θεατρική ομάδα, όσον αφορά στη διδασκαλία των ηθοποιών, με συνεργασία με σκηνοθέτες κινηματογράφου από τη Θεσσαλονίκη, αποφάσισαν να επεκτείνουν τη δράση τους στην κινηματογραφική παραγωγή.

Στην αρχή η Αναστασία Χριστοφορίδου, ο Νίκος Γιαννόπουλος και η Μαρία Οικονόμου συνεργάστηκαν ως σκηνοθέτες και μετέδωσαν την πείρα τους, ολοκληρώνοντας την παραγωγή κάποιων ταινιών. Στη συνέχεια η Λέσχη αποφάσισε να συνεχίσει μόνη της το δύσκολο δρόμο της παραγωγής ταινιών στη Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία χρόνια η παραγωγή τους πέρασε από τις ταινίες μικρού μήκους στις μεγάλου μήκους, δοκιμάζοντας την αντοχή και τις δυνάμεις τους στα βαθιά νερά του ελληνικού κινηματογράφου.

Είναι πολύ σημαντικό μια Κινηματογραφική Λέσχη να προχωρά στην παραγωγή ταινιών, γίνεται έτσι ενεργητικός και παραγωγικός θεατής από παθητικός δέκτης του κινηματογραφικού μηνύματος. Από την ανάγνωση του φιλμικού κειμένου περνά στη δημιουργία του, δείχνει ότι ο κινηματογράφος δεν είναι υπόθεση λίγων ειδικών, αλλά ότι μπορεί να είναι η ενασχόληση και ανθρώπων που δοκιμάζουν την πείρα τους στην κινηματογραφική παραγωγή.

Υπενθυμίζουμε ότι οι προβολές θα γίνονται στο Θέατρο 90 Μοιρών, Φιλίππου 36, κοντά στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη, στις 8.00 μ.μ., κάθε Τετάρτη. Για τις ταινίες μικρού μήκους της Κινηματογραφικής Λέσχης Ευόσμου-Κορδελιού θα μιλήσει ο Γιάννης Φραγκούλης, θεωρητικός του κινηματογράφου, και η Ρίτσα Γεωργιάδου, ηθοποιός-σκηνοθέτης, καθώς και εκπρόσωποι της Λέσχης. 

Η συζήτηση θα επεκταθεί στο χαρακτήρα της Λέσχης, στον τρόπο παραγωγής της, στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και στις μελλοντικές δραστηριότητές της. Η Κάρτα Μέλους στοιχίζει 20 ευρώ για 6 προβολές, για φοιτητές και ανέργους 10 ευρώ. Η Κάρτα Μέλους λειτουργεί και σαν εκπτωτική σε 20 επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη. Κατ’εξαίρεση η μεμονωμένη είσοδος είναι 4 ευρώ.

Τηλέφωνα επικοινωνία: 6974123481, 2310274567
Email: ioanisfragoulis@gmail.com
Web site: http://greeceactuality.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.