Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Ερώτηση Παύλου Χαϊκάλη από τους ΑΝ.ΕΛ. με θέμα, «Συνταξιοδότηση πατέρα με ανήλικο ή ανίκανο τέκνο»

"Σύμφωνα με το Ν.3865/2010 και σε συνδυασμό με τον Ν.3863/2010 σχετικά με τις προϋποθέσεις θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος γονέων με ανήλικα ή ανίκανα τέκνα διαπιστώνεται μια μεγάλη αδικία εις βάρος των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και ειδικά στην κατηγορία, πατέρων με ανήλικο ή ανίκανο τέκνο.
Οι δύο αυτοί νόμοι δημιουργούν μια άδικη διάκριση εις βάρος των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα έναντι εκείνων που είναι δημόσιοι υπάλληλοι.

Ο Ν.3865/2010 σκοπό έχει την προσαρμογή σε ευρωπαϊκή οδηγία ώστε να μην υπάρχουν διακρίσεις μεταξύ των δύο φύλων.

Λόγω της οικονομικής κρίσης που διανύει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, με την ανεργία να αγγίζει το 30%, την αδήλωτη εργασία να βρίσκεται στα ύψη και την παντελή έλλειψη κοινωνικού κράτους, μια τέτοιου είδους διάκριση είναι σκανδαλώδης.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός :

1. Εφόσον στο ΙΚΑ υπάρχουν ειδικές συνταξιοδοτικές διατάξεις για τις μητέρες με ανήλικα τέκνα καθώς και για χήρους ή διαζευγμένους-έχοντες τη δικαστική επιμέλεια, γιατί δεν έγινε εναρμόνιση με την ευρωπαϊκή οδηγία;

2. Γιατί ο δημόσιος υπάλληλος μπορεί να κάνει χρήση του δικαιώματος του ανήλικου τέκνου και ας μην είναι χήρος ή διαζευγμένος-έχων τη δικαστική επιμέλεια και δεν ισχύει το ίδιο για τον ασφαλισμένο στο ΙΚΑ;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.