Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Τοποθέτηση Αγαθοπούλου για την πρόταση επανασύστασης των οργανισμών ΟΕΕ και ΟΕΚ

"Στην ολομέλεια σήμερα στη Βουλή, στην συζήτηση σχετικά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για επανασύσταση των οργανισμών ΟΕΕ και ΟΕΚ, που καταργήθηκαν με την υπ’ αρ. 6/28-2-2012 Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου, η βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Ειρήνη Αγαθοπούλου, παίρνοντας υπόψη τη δήλωση του υφυπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Παναγιωτόπουλου ότι «η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή έχει διεκπεραιώσει τις εκκρεμότητες των οργανισμών που καταργήθηκαν» αλλά και την αρνητική εμπειρία και την αγωνία των δικαιούχων των εργατικών κατοικιών Αξιούπολης Κιλκίς, παρενέβη και δήλωσε ότι «Είναι εύκολο να λέμε γενικόλογα ότι έχουν διεκπεραιωθεί οι εκκρεμότητες, αλλά η πραγματικότητα διαψεύδει την κυβέρνηση». Για του λόγου το αληθές η βουλευτής κατέθεσε στα πρακτικά χθεσινές φωτογραφίες από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Εργατικές Κατοικίες της Αξιούπολης και το πρόσφατο ομόφωνο αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου της Παιονίας για την κατά απόλυτη προτεραιότητα ολοκλήρωσης, αποπεράτωσης και παράδοσης των Εργατικών Κατοικιών Αξιούπολης στους δικαιούχους.

Ακολουθεί η τοποθέτηση της βουλευτή:
«Ερχόμαστε να συζητήσουμε την επανίδρυση δύο πολύ σημαντικών οργανισμών, λίγους μήνες μετά την οριστική κατάργησή τους από την τρικομματική κυβέρνηση. Σχήμα πολύ οξύμωρο, αφού σε μια σοβαρή χώρα, με σοβαρή κυβέρνηση, ένα τέτοιο σχέδιο νόμου, που είχε κατατεθεί είναι η αλήθεια πολύ νωρίτερα, θα συζητιόταν πριν κλείσουν οριστικά οι δύο οργανισμοί. 

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν κάποια ζητήματα που ακόμη και τώρα χρήζουν απαντήσεων, απαντήσεις που οφείλει η Κυβέρνηση και ο Υπουργός εργασίας σε χιλιάδες πολίτες και που μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει. 

Τα ερωτήματα αυτά έχουν να κάνουν με τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και αφορούν δικαιούχους κατοικιών που δεν έχουν πάρει ακόμη τα οριστικά συμβόλαια κυριότητας για τις κατοικίες τους, διότι εκκρεμεί η ολοκλήρωση του έργου ή διότι εκκρεμούν γραφειοκρατικές διαδικασίες, όπως η κοστολόγηση οικισμών ή η κλήρωση για τους δικαιούχους ή ακόμη και για κάποιους δικαιούχους οι οποίοι ήταν σε διαδικασία δανειοδότησης, μέσω τραπεζών. 

Σε αυτούς τους ανθρώπους οφείλει η Κυβέρνηση μια απάντηση, μια απάντηση που αποφεύγει επιμελώς να δώσει, παρατείνοντας την αγωνία των εργαζομένων.
Στις 21/12/12 είχαμε κάνει ερώτηση προς το Υπ. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, για τις καθυστερήσεις στην αποπεράτωση των εργατικών κατοικιών Αξιούπολης Παιονίας. 25 διαμερίσματα, για ισάριθμες οικογένειες, για τις οποίες έχει πραγματοποιηθεί η κλήρωση, αλλά εκκρεμεί ο έλεγχος των δικαιολογητικών και φυσικά, το κυριότερο από όλα, εκκρεμεί η αποπεράτωση του έργου. Η απάντηση που δόθηκε από το Υπουργείο στις 29/1/13 αναφέρει ότι η Προσωρινή Ενιαία Διοικούσα Επιτροπή, η οποία ορίστηκε για να διεκπεραιώσει εκκρεμότητες των εν ενεργεία συμβάσεων του ΟΕΚ, και είχε πάρει παράταση λειτουργίας μέχρι 28/2/13, είχε στο αντικείμενό της και το έργο Αξιούπολη ΙΙ του νομού Κιλκίς. Η 28/2 πέρασε για την πορεία των εργατικών κατοικιών που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Στην δε εν λόγω απάντηση της ερώτησής μας αναφέρεται ότι με την υπ αριθμόν 25/16-7-12 απόφαση της επιτροπής."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.