Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Παράταση έως 8/4/2013 της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων ζημιάς από τον παγετό

Την παράταση έως 8/4/2013 της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων ζημιάς από τον παγετό της 17/3/2013 σε καλλιέργειες αμυγδαλιάς, βερικοκιάς, δαμασκηνιάς, ροδακινιάς (επιτραπέζια ροδάκινα και νεκταρίνια) και ακτινιδίου σε Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική αποφάσισε σε συνεδρίαση που πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 4 Απριλίου 2013 το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ. Η παράταση αποφασίστηκε για να αποφευχθεί η πιθανή υποβολή άσκοπων δηλώσεων επειδή λόγω των καιρικών συνθηκών που ακολούθησαν τον παγετό, σε αυτό το στάδιο δεν είναι εφικτή η εκτίμηση του μεγέθους της ζημιάς από τους παραγωγούς.

Κατά τη συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε το πρόγραμμα του 2012 που αναφέρεται σε επιχορηγήσεις εγκαταστάσεων αντιχαλαζικών δικτύων σε καλλιέργειες αμπελιών, ροδιάς, κερασιάς, δαμασκηνιάς, νεκταρινιού, βερίκοκου, μήλων, ροδάκινων, αχλαδιών και ακτινιδίου. Εγκρίθηκαν 333 αιτήσεις παραγωγών σε διάφορες περιοχές της χώρας. Το συνολικό ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται στα 5,3 εκατ. Ευρώ.

Παράλληλα το Δ.Σ. του ΕΛΓΑ ενέκρινε την επιχορήγηση 8 εγκαταστάσεων Αντιπαγετικών ανεμιστήρων έτους 2012 σε καλλιέργειες κυρίως εσπεριδοειδών στους Νομούς Άρτας και Αργολίδας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε επίσης την εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής για τη μεταστέγαση του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Βέροιας. Με την απόφαση αυτή θα εξοικονομηθούν πόροι καθώς το μηνιαίο μίσθωμα θα ανέρχεται σε 3.300 ευρώ έναντι 9.318,16 ευρώ που είναι το μηνιαίο μίσθωμα που πλήρωνε έως τώρα ο Οργανισμός.

Τέλος, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση πιλοτικού προγράμματος για τη διαχείριση του πληθυσμού των αγριοκούνελων στη Λήμνο. Στόχος του προγράμματος που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Δήμο Λήμνου και τους τοπικούς φορείς είναι η αντιμετώπιση των ζημιών από τα αγριοκούνελα στις αγροτικές καλλιέργειες της Λήμνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.