Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Τελείωσαν όλα – Κυβέρνηση και τρόικα συμφώνησαν σε 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο για να πάρουμε 10 δισ. – Το παρασκήνιο από τη σύσκεψη των αρχηγών

- Τελείωσε η σύσκεψη στο Μαξίμου - Βενιζέλος και Κουβέλης άναψαν το πράσινο φως στον Σαμαρά για τις απολύσεις στο Δημόσιο
- Οι τρεις αρχηγοί αναζήτησαν την επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος ενώ από την ''πίσω πόρτα'' του Μαξίμου μπήκε λίγο πριν το τέλος της σύσκεψης ο Μανιτάκης
- Διαβάστε με ποιό τρόπο και πότε θα γίνουν οι απομακρύνσεις χιλάδων Δημοσίων υπαλλήλων
- Το Reuters επιβεβαίωσε πρώτο πως η κυβέρνηση έδωσε τα χέρια με την τρόικα, που αποχωρεί από την Ελλάδα
- Ο Σόιμπλε επιμένει στην ανθελληνική υστερία του με νέες απειλές:''Η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις για την επόμενη δόση''

Συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο υπήρξε μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, με βάση πληροφορίες από παράγοντες που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις, κυρίως όσον αφορά στις απολύσεις από το Δημόσιο.

Μόλις οριστικοποιηθεί, στην συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που έληξε πριν από λίγο, τότε «ανοίγει» ο δρόμος για την εκταμίευση, σε πρώτη φάση, της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Στην περίπτωση συμφωνίας των τριών πολιτικών αρχηγών, ενδέχεται να υπάρξει αύριο επίσημη ανακοίνωση της τρόικας.Ενδεικτικό της σπουδής για να κλείσουν όλα είναι πως είδαν τον Α. Μανιτάκη να μπαίνει βιαστικά στο Μαξίμου και μάλιστα από την πίσω πόρτα μία ώρα πριν τελειώσει η σύσκεψη.

Το κομβικό σημείο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα ήταν οι απολύσεις στο Δημόσιο.

Όπως διαρρέεται στη συμφωνία περιγράφεται ρητά η απόλυση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων στη διετία 2013 - 2014.

Η κυβέρνηση επιζητεί να υπάρξει πλήρης συμφωνία έως και την προσεχή Τρίτη, ειδάλλως η δόση των 2,8 δις. ευρώ (που αποτελεί «υπόλοιπο» από τον περασμένο Δεκέμβριο), δεν μπορεί να εκταμιευθεί εντός του Απριλίου.

''Η Ελλάδα έδωσε τα χέρια με την τρόικα'' ήταν ουσιαστικά ο τίτλος που μπαίνει στο κατεπείγον τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters που έφτασε το μεσημέρι στα δημοσιογραφικά γραφεία.
Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο θεωρείται τελειωμένη υπόθεση η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα.

Πάντα κατά το τηλεγράφημα η συμφωνία έκλεισε αργά χθες το βράδυ και το μόνο που μένει είναι πλέον και η επίσημη ανακοίνωση.Μάλιστα υψηλόβαθμος αξιωματούχος φέρεται να έχει διαρρεύσει στο Reuters πως, μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα, και ιδίως των μεταρρυθμίσεων, είναι πλέον ορθάνοιχτος ο δρόμος για την εκταμίευση από την χώρα μας 10 δισεκατομμυρίων ευρώ με την επόμενη δόση.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή ''τόσο οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης όσο και το Συμβούλιο του ΔΝΤ αναμένεται να συζητήσουν το περιεχόμενο της συμφωνίας τον Μάιο, κάτι που είναι προϋπόθεση για να γίνει τελικά η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα''.

Απόδειξη της συμφωνίας είναι πως ήδη δύο εκπρόσωποι της τρόικας, οι Μορς και Μαζούχ, έφυγαν από την Ελλάδα, ενώ παραμένει στην Αθήνα μόνο ο Π. Τόμσεν, γιατί έχει προγραμματισμένη συνάντηση την Δευτέρα με τον Γ. Στουρνάρα, αλλά και ομιλία σε συνέδριο.

Αμετανόητος ο Σόιμπλε
Αρνητική εντύπωση πάντως προκαλεί πως ταυτόχρονα με το τηλεγράφημα του Reuters, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει πως ''η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις για την επόμενη δόση''.

Η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει τις προϋποθέσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης δηλώνει ο Σόιμπλε προσθέτοντας πως στο Eurogroup δεν ελήφθη καμία απόφαση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.