Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

''Χάνουν'' τα λεφτά τους όσοι Έλληνες τα κατέθεσαν σε τράπεζες στην Κύπρο

- ''Κουρεύονται'' εως 9,9% οι καταθέσεις σε Κυπριακές τράπεζες πάνω από 100.000 ευρώ
- ''Κουρεύονται'' εως 6,7% όσοι έχουν καταθέσεις κάτω από 100.000 ευρώ
- Εκτός από το ''κούρεμα'' οι τόκοι στις καταθέσεις θα φορολογηθούν με 20-25%
- Γλιτώνουν από το κούρεμα οι καταθέσεις σε υποκαταστήματα κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα

''Κλαίνε'' τα λεφτά τους οι Έλληνες που διατηρούσαν καταθέσεις σε τράπεζες στην Κύπρο μετά την απόφαση σοκ του Eurogroup που ουσιαστικά δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία δήμευση χρημάτων.
Τη νύφη θα την πληρώσουν τόσο οι Έλληνες που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο και διατηρούσαν εκεί τις καταθέσεις τους, αλλά και όσοι Έλληνες μετέφεραν χρήματα στην Μεγαλόνησο από ελληνικές τράπεζες κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Όσοι είχαν καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ χάνουν μεμιάς το 6,7%, δηλαδή 6.700 ευρώ.
Όσοι είχαν καταθέσεις πάνω από το όριο των 100.000 ευρώ το κούρεμα φτάνει στο 9,9%, που σημαίνει δηλαδή 9.900 ευρώ.
Δεν είναι όμως μόνο αυτές οι συνέπειες αφού πλέον οι τόκοι των καταθέσεων στις τράπεζες της Κύπρου θα επιβαρύνοντραι με φόρο εως 25%.

Το μέτρο εκτιμάται ότι θα αποφέρει 5,8 δισ. ευρώ που θα καλύψουν μέρος από το πρόγραμμα διάσωσης της Κύπρου.

Αυτοί που γλιτώνουν τα λεφτά τους είναι όσοι τα κατέθεσαν σε υποκαταστήματα κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.
Σύμφωνα μάλιστα με δήλωση του Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα:

«Από την απόφαση του Eurogroup σχετικά με την Κύπρο εξαιρούνται ρητώς οι καταθέσεις στα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα και διασφαλίζεται απολύτως η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος».

http://www.newsit.gr

2 σχόλια:

  1. γιατι δεν εγινε και στην ελλαδα και αφησαν τους έχοντες να βγαλουν τον πλουτο εξω απο την χωρα;
    ομως εδω υπαρχουν τα μονιμα υποζύγια που κληθηκαν να πληρωσουν και πληρωνουν με αίμα πλέον την κριση και καταστροφη της κοινωνιας μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @3:14
    Μπορεί να χαρακτηριστεί τουλάχιστον αφέλεια να πιστεύει κανείς ότι το μέτρο φορολόγησης των καταθέσεων αποσκοπεί στην σωτηρία του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου. Την επομένη εργάσιμη θα διαρρεύσουν τεράστια ποσά από το τραπεζικό σύστημα της χώρας, πράγμα που θα είναι μεγάλη πληγή στην οικονομία της Κύπρου και τη δυνατότητα ανάκαμψης. Οι μεγάλοι τραπεζικοί κολοσσοί και επενδυτές είναι στην ουσία αυτοί που θα καρπωθούν τα χρήματα αυτά και όχι ο κυπριακός λαός.
    Φυσικά το ότι γίνονται όλα αυτά λίγο μετά τις εκλογές της κύπρου πρέπει να προβληματίσει. Ο κύριος αναστασιάδης έγινε εν μία νυκτί εχθρός του λαού του. Που πλήρωσε την αδιαφορία και ευκολοπιστία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.