Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Σφοδρή επίθεση εργαζομένων της Κολιός σε ΠΑΜΕ-Ζαριανόπουλο

Σκληρή επίθεση κατά του ΠΑΜΕ και του Σωτήρη Ζαριανόπουλου εξαπολύουν οι εργαζόμενοι της Κολιός ΑΕ, σε ανακοίνωσή τους.
Οι εργαζόμενοι κατηγορούν τους συνδικαλιστές ότι προσπάθησαν να δημιουργήσουν προβλήματα και να δυσφημίσουν την εταιρεία, αποκλείοντας στις 8 Μαρτίου την είσοδο του εργοστασίου, με στόχο την παρακώλυση της λειτουργίας του.
Χαρακτηρίζουν μάλιστα κατ' επάγγελμα συνδικαλιστή τον κ. Ζαριανόπουλο, στον οποίο καταλογίζουν ότι «συντονίζει τους μισθοφόρους του ΠΑΜΕ - άσχετους με την επιχείρηση - στην απόπειρα αποκλεισμού του εργοστασίου της ΚΟΛΙΟΣ Α.Ε., 15 χλμ. από τα σύνορα με την Π.Γ.Δ.Μ».

Ισχυρίζονται δε ότι «σύμφωνα με δήλωσή του στις 4-1-2013, παρουσία πολλών εργαζομένων, αποτελεί στόχο και επιθυμία του να κλείσει όχι μόνο την ΑΓΝΟ αλλά και την ΚΟΛΙΟΣ. Εξάλλου, ο ίδιος έχει δηλώσει επανειλημμένα, ότι καμία γαλακτοβιομηχανία δεν αντέχει απεργία άνω των 2 ημερών».

Απάντηση Ζαριανόπουλου
«Το εργοστάσιο δεν έχει σωματείο. Την ανακοίνωση την έγραψε ο ίδιος ο Κολιός. Δεν παρεμποδίσαμε σε κανέναν την είσοδο», απάντησε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο Σ. Ζαριανόπουλος.

Όπως είπε, στις 8 Μαρτίου που ήταν η κλαδική απεργία και το ΠΑΜΕ όντως είχε κινητοποίηση το ΠΑΜΕ. «Το μόνο που έκανα ήταν να σταματήσω το αυτοκίνητο του ίδιου του κ. Κολιού και να ζητήσω την σύλληψή του για μη καταβολή δεδουλευμένων από 4 έως 5 μήνες αφού εκκρεμούν μηνύσεις εργαζομένων», είπε ο κ. Ζαριανόπουλος και υποστήριξε πως «όντως ο κ. Κολιός οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Πολυκάστρου αλλά αφέθηκε μία ώρα αργότερα ελεύθερος».

«Υπάρχουν εργαζόμενοι που ζητούν έστω μία προκαταβολή και απολύονται», κατήγγειλε ο κ. Ζαριανόπουλος λέγοντας πως θα ενημερώσει αύριο για το θέμα την Επιθεώρηση Εργασίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων στην ΚΟΛΙΟΣ:
«Εμείς οι 340 εργαζόμενοι της ΚΟΛΙΟΣ Α.Ε., απασχολούμενοι στην παραμεθόριο περιοχή του Πολυκάστρου, μόλις 15 χλμ. από τα σύνορα με την Π.Γ.Δ.Μ., στη μια από τις ελάχιστες επιχειρήσεις που έχουν απομείνει πλέον στη Βόρεια Ελλάδα, δεχόμαστε εδώ και καιρό μια απρόκλητη επίθεση με στόχο τη δυσφήμιση και κατασυκοφάντηση της εταιρίας που εργαζόμαστε και της διοίκησής της.

Λέμε λοιπόν φτάνει πια, από δω και πέρα θα απαντάμε με επιχειρήματα στα συνθήματα που ακούμε.

Στις 8 Μαρτίου 2013 περίπου 30 μισθοφόροι του ΠΑΜΕ, άσχετοι με την επιχείρηση, με επικεφαλής τον κατ΄ επάγγελμα συνδικαλιστή Ζαριανόπουλο, επιχείρησαν να αποκλείσουν την είσοδο του εργοστασίου μας, με στόχο την παρακώλυση της λειτουργίας του και την δυσφήμιση της επιχείρησής μας. Ο ένας δίπλα στον άλλο με δυσκολία κάλυπταν το άνοιγμα της αυλόπορτας. Μάταια προσπάθησαν να προσεταιριστούν κάποιον από μας. Έμειναν με την επιθυμία, κανείς μας δεν τους ακολούθησε.

Όμως, ήρθαν για να δημιουργήσουν προβλήματα και να δυσφημίσουν την βιομηχανία με τις μεγαλύτερες εξαγωγές στον κλάδο, που τα προϊόντα της πωλούνται σε 43 χώρες σε όλο τον κόσμο, ήρθαν για να δημιουργήσουν προβλήματα και να δυσφημίσουν την βιομηχανία που συλλέγει και μεταποιεί γάλα από 3.000 κτηνοτρόφους σ΄ όλη την Ελλάδα.

Οι περισσότεροι από εμάς εργαζόμαστε πολλά χρόνια στην επιχείρηση, γνωρίζουμε από κοντά τον αγώνα του κ. Νίκου Κολιού να υλοποιήσει τα τελευταία 15 χρόνια το όραμα του εκσυγχρονισμού της τυροκομίας στην Ελλάδα, επενδύοντας και δημιουργώντας για αυτό το σκοπό ένα εργοστάσιο από τα πιο σύγχρονα στην Ευρώπη, ώστε να παράγονται προϊόντα που καλύπτουν τις ανάγκες των ανά τον κόσμο καταναλωτών, πετυχαίνοντας έτσι και την ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής της κτηνοτροφίας (παραγωγή γάλακτος).

Η ΚΟΛΙΟΣ Α.Ε. έκανε το ίδιο, με την εξαγορά της ΑΓΝΟ στον κλάδο της γαλακτοκομίας, επενδύοντας συνολικά σ΄ αυτή για την εξαγορά και τον εκσυγχρονισμό της 42 εκ. Ευρώ. Πολλοί από μας παρείχαν αμέριστη βοήθεια και τεχνογνωσία στους συναδέλφους της ΑΓΝΟ, προκειμένου από ένα συνεταιριστικό εργοστάσιο, που βαρύνονταν με αμέτρητα σκάνδαλα και υποθέσεις διαφθοράς και κατάχρησης στην προ της εξαγοράς περίοδο, να εξελιχθεί σε μια σύγχρονη βιομηχανία που να μπορεί να σταθεί στην αγορά.

Δεν ξέρουμε σε τι βαθμό αυτό έγινε εφικτό, σίγουρα υπήρξε πρόοδος, εμείς όμως πληρώσαμε ένα υψηλό τίμημα. Η ΚΟΛΙΟΣ Α.Ε. διέθεσε σημαντικά κεφάλαια για την ανάπτυξη της ΑΓΝΟ, σε αντίθετη περίπτωση η ΚΟΛΙΟΣ Α.Ε. σήμερα δεν θα όφειλε σε τράπεζες ούτε 1 Ευρώ, δεχθήκαμε περικοπές στους μισθούς μας (οι συνάδελφοι της ΑΓΝΟ αυτό δεν το θεώρησαν απαραίτητο) και σήμερα πάλι αγωνιζόμαστε για την εξέλιξη της επιχείρησης γιατί αυτή αποτελεί το μέσο επιβίωσης για μας και τις οικογένειές μας, σε μια χώρα που η ανεργία έφτασε το 30% του εργατικού της δυναμικού.

Η οικονομική κρίση και η ανεργία αντιμετωπίζεται με την ανάπτυξη, την υλοποίηση νέων επενδύσεων, τον εξαγωγικό προσανατολισμό της οικονομίας, και όχι με την παρενόχληση όσων επιχειρήσεων έχουν απομείνει, από μια μερίδα κατ' επάγγελμα συνδικαλιστών που έχουν αποφασίσει να προκαλέσουν την διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας, με στόχο να επωφεληθούν πολιτικά από την εξαθλίωση των εργαζομένων.

Εμείς οι εργαζόμενοι της ΚΟΛΙΟΣ Α.Ε. αντιλαμβανόμαστε απόλυτα τον αγώνα που δίνεται, όχι μόνο για την επιβίωση αλλά και την ανάπτυξη της επιχείρησης, σε ένα περιβάλλον πρωτοφανούς ύφεσης, όπου οι περισσότερες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Πιστεύουμε ότι μόνο μέσα από την αδιασάλευτη και αδιάκοπη λειτουργία των επιχειρήσεων, αυξάνονται οι πιθανότητες βιωσιμότητάς τους, εξασφαλίζοντας έτσι και την απασχόληση των εργαζομένων τους.

Απαντάμε λοιπόν σε όσους μας έχουν στοχοποιήσει, πως θα είμαστε εδώ και δεν θα αφήσουμε καμία επίθεση αναπάντητη».

http://voria.gr

5 σχόλια:

  1. Φοβος και τρομος στα εργοστασια του Κιλκις οπου δεν τολμουν οι εργαζομενοι να φτιαξουν ενα συνδικατο και σπανια οταν υπαρχει ειναι της εργοδοσιας. Ειναι φανερο οτι το παραπανω κειμενο ειναι της εταιριας. Αυτην την "δημοκρατια" του ζοφου της ανεργιας και των 200 ευρω για μηνιατικο μας ετοιμαζουν. Ο καθενας ας αναλαβει τις ευθυνες του. Υπαρχει ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο στον κ. Κολιό και στους καλαμαράδες του! Γράφουν εξαιρετικές επιστολές, απευθυνόμενοι στο πόπολο! Ας μας μιλήσουν όμως και για την ταμπακιέρα.
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ? ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ 5 ΜΗΝΏΝ? Η ΚΟΛΙΟΣ ΑΕ ΑΠΟ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ ΑΓΝΟ Ή ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΌΤΕΡΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΗΣ ΣΤΗ β. ΕΛΛΑΔΑ?
    Τελικά,κανείς δεν αμφισβητεί ότι ο κ. Κολιός είναι καλός επιχειρηματίας για τα συμφέροντα του, αλλά είναι βέβαιο ότι είναι ΚΑΙ για τους εργαζόμενους του?? γιατί δεν προκύπτει απ τα γεγονότα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για τον Ζαριανόπουλο τιποτα ε?
    ασχετος με το εργοστασιο, εμποδιζει την διευλευση....

    στους τυφλους επικρατει ο μονοφθαλμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το εργατικό κέντρο τι λέει ρε παιδιά;
      υπάρχει ή δεν υπάρχει σωματείο στον Κολιό;
      τι λέει για όσα γίνονται;

      Διαγραφή
    2. Γιατί υπάρχει Εργατικό Κέντρο;

      Διαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.