Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Κυρώσεις για παράνομα φυτοφάρμακα

Κυρώσεις συνολικού ύψους 134.700 ευρώ σε εμπόρους και παραγωγούς για παράνομη διακίνηση και χρήση μη εγκεκριμένων ή ληγμένων φυτοπροστατευτικών προϊόντων επιβάλει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 
Διοικητικές κυρώσεις σε 61 εμπόρους και αγρότες, ύψους 134.700 ευρώ, υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος για παράνομη εισαγωγή, κατοχή, διακίνηση, χρήση και εμπορία μη εγκεκριμένων ή ληγμένων φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Οι εν λόγω κυρώσεις ήταν αποτέλεσμα ελέγχων των κατά τόπους Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων σε όλη την επικράτεια και σχετικών εισηγήσεων της Διεύθυνσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του ΥπΑΑΤ.

Σε δήλωσή του ο Αναπληρωτής Υπουργός τόνισε τα εξής: «Δε θα ανεχθούμε την παραμικρή παράνομη ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο την ποιότητα της αγροδιατροφικής παραγωγής και τη δημόσια υγεία. Δρούμε με συνέπεια και αποφασιστικότητα, ώστε φαινόμενα, όπως η χρήση παράνομων φυτοφαρμάκων να εκλείψουν. Η ορθή χρήση των φυτοφαρμάκων αποτελεί εκ των ουκ άνευ όρο για την παραγωγή ποιοτικών και ασφαλών γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων. Πρόσφατα, μάλιστα, ολοκληρώσαμε τη διαβούλευση για το Εθνικό Σχέδιο δράσης για την ορθή χρήση των γεωργικών φαρμάκων. Χαράσσουμε μια στρατηγική για ασφαλή και ποιοτική αγροδιατροφική παραγωγή με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.