Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Αγαθοπούλου: "Δεν απαντούν σε ουσιαστικά ερωτήματα"

"Συζητήθηκε χθες το πρωί στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής το ζήτημα του επαναδιορισμού του Προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, κ. Τούντα. Ο επανεκλεγείς (από τους βουλευτές της τρικομματικής κυβέρνησης που συμμετείχαν στην Επιτροπή) Πρόεδρος του ΕΟΦ, αφού παρουσίασε στην Επιτροπή τις κύριες αρμοδιότητες του Οργανισμού, τονίζοντας το «σημαντικό επίτευγμα», όπως ανέφερε, του Υπουργείου Υγείας αναφορικά με τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, γεγονός που κατά την κρίση του έχει λειτουργήσει προς όφελος της κοινωνικής ασφάλισης (!), απέφυγε στη συνέχεια να απαντήσει σε ουσιαστικά ερωτήματα των βουλευτών της αντιπολίτευσης. 

Η βουλευτής Ειρήνη Αγαθοπούλου έθεσε στον Πρόεδρο του ΕΟΦ, αλλά και στον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Μ. Σαλμά, ο οποίος παρευρέθη στη συνεδρίαση τα ακόλουθα ζητήματα: πρώτον, δεδομένου του πολυδιάστατου ρόλου του ΕΟΦ και δεδομένης της μείωσης του προσωπικού του Οργανισμού περίπου στο μισό κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Τούντα, επεσήμανε τις ευθύνες του αναφορικά με τις περικοπές και άρα την αδυναμία του Οργανισμού να ανταποκριθεί πραγματικά στο έργο του, τονίζοντας πως ευρωπαϊκές χώρες με πληθυσμό ανάλογο της Ελλάδας διαθέτουν πολλαπλάσιο αριθμό εργαζομένων. Ρώτησε τον κ. Τούντα σχετικά με τις μέχρι σήμερα ενέργειες του για την όσο το δυνατόν πιο εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Απάντηση δεν πήρε.

Απάντηση δεν πήρε όμως όταν έθεσε και το ζήτημα της εκστρατείας του ΕΟΦ για την πολυφαρμακία τον Σεπτέμβριο του 2012, εκστρατεία που ανατέθηκε σε εταιρεία συμφερόντων των οικογενειών Βαρβιτσιώτη και Στουρνάρα και η οποία κόστισε στο ελληνικό δημόσιο περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ! 


Η βουλευτής αναρωτήθηκε για τη σκοπιμότητα και χρησιμότητα μιας τέτοιας εκστρατείας τη στιγμή που ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι συμπολίτες μας αναζητούν μάταια εδώ και πολλούς μήνες τα αναγκαία για την υγεία τους φάρμακα, τη στιγμή δηλαδή που οι ελλείψεις φαρμάκων στη χώρα είναι άνευ προηγουμένου.

Σε σχέση τέλος με τα απανωτά δελτία τιμών, που μόνο αναστάτωση έχουν προκαλέσει στην αλυσίδα της φαρμακευτικής αγοράς, η βουλευτής αναφέρθηκε εκ νέου στις διαφοροποιήσεις της τιμολόγησης και στις διαρκείς παρεμβάσεις του κ. Σαλμά στα δελτία τιμών που εξέδιδε ο ΕΟΦ, ρωτώντας τελικά ποιος είναι υπεύθυνος για την τιμολόγηση, δεδομένου ότι ο ΕΟΦ δεν ενεπλάκη καθόλου στην κατάρτιση του τελευταίου δελτίου τιμών του Ιανουαρίου του 2013. 

Ο κ. Τούντας τήρησε και πάλι σιγή ιχθύος και την υπεράσπισή του ανέλαβε ο κ. Σαλμάς, λέγοντας με στόμφο «εγώ το υπέγραψα»! Δε μας είπε όμως ο κ. Σαλμάς ποια πρακτική ακολουθεί και σε ποια στοιχεία βασίζεται για να αλλάξει τις τιμές, αφού τον μαθηματικό τύπο που χρησιμοποιεί ο ΕΟΦ φαίνεται εκ του αποτελέσματος πως δεν τον λαμβάνει υπόψη του. 

Ο κ. Σαλμάς υποστήριξε με περισσό θράσος πως οι ελλείψεις φαρμάκων είναι παγκόσμιο φαινόμενο (!) και πως από την κατά μισό περίπου δις μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης επωφελήθηκαν οι πολίτες!

Προτού ο Πρόεδρος της Επιτροπής αναγγείλει την επανεκλογή του κ. Τούντα, εκείνος άστοχα και υποκριτικά δήλωνε: «Νομίζω ότι έχω απαντήσει στα πιο βασικά»! Δεν απαντήσατε όμως κ. Τούντα. Είναι πλέον θλιβερή η επίφαση σοβαρότητας που παρουσιάζετε και κυρίως επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία στη χώρα μας."

19 σχόλια:

  1. 1oν Η νεαρή βουλευτής του νομού μας, έχει ιδιαίτερη αδυναμία στις επερωτήσεις της σχετικά με τα φάρμακα....

    2ον Ποια είναι η άποψή της για τις ανθελληνικές κινήσεις βουλευτή του κόμματός της; Ναι αυτού του γελοίου θεοδωρίδη που λέει ότι τα τα Ίμια είναι τουρκικά και οι Μακεδόνες καταπιεσμένοι. Συμφωνεί, διαφωνεί, αδιαφορεί.....;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς διαχειριστή του site : Θα τον έχετε πολύ ώρα αυτόν αναρτημένο ? Να ξέρω, να αποκαλύψω το ονοματάκι του και τον πολιτευτή Κιλκίς που τον χαρτζιλικώνει για να τα λέει, ή όχι...

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  3. Το κορίτσι προφανώς δεν φταίει για όλα τα κακώς κείμενα της Ελλάδας, αλλά δυστυχώς μπήκε σε πολύ βαθειά νερά. Καλό το βουλευτιλίκι, αλλά έχει και τεράστιες ευθύνες και υποχρεώσεις εν ονόματι του λαού που την ψήφισε. Να συμπληρώσω τον πρώτο κύριο με μια ερώτηση: Πως νοιώθει η κ Αγαθοπούλου όταν ακούει τον βλάκα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι οι "Πόντιοι δεν είναι Έλληνες"; Όταν τον δει στη βουλή θα τον χαιρετήσει; θα του ρίξει μια μπουνιά; Μήπως θα παραιτηθεί αν δεν ανακαλέσει και ζητήσει συγνώμη ο ανθέλληνας; Για να σε ακούσουμε κ Αγαθοπούλου. Tι λες..;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ δεν ξέρω εάν οι Πόντιοι είναι Έλληνες, δε γνωρίζω τόσο καλή ιστορία όσο εσείς. Αυτό που ξέρω είναι ότι δε θα γίνουμε ποτέ άνθρωποι εάν δε σταματήσουμε να θέτουμε εθνικιστικά σύνορα μεταξύ μας. Έχει μεγάλη σημασία εάν κάποιος είναι πόντιος, βλάχος, μακεδόνας ή οτιδήποτε άλλο;
      Σημασία έχει τι είμαστε σαν άνθρωποι, τι θέλουμε από τον εαυτό μας και πώς θέλουμε την κοινωνία μας.
      Ας ξεκολλήσουμε λίγο από τα παραμύθια κάθε λογής που μας πουλάνε και ας μπούμε στην ουσία.

      Παρεμπιπτόντως ποιος βουλευτής το είπε αυτό; Αν εννοείτε τον Θεοδωρίδη, θα σας απογοητεύσω αλλά δεν είναι βουλευτής. Ελπίζω οι πληροφορίες που έχετε για την ελληνικότητα των Ποντίων ή την ποντιακότητα των Ελλήνων να μην είναι τόσο αντικειμενικές και βάσιμες όσο για τον υποτιθέμενο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

      Διαγραφή
  4. Τελικά αυτός ο "Ανώνυμος" παραπάνω, πρέπει νάναι άνεργος πολύ καιρό, αφού βρίσκει χρόνο να τριγυρνά στα blogs του Κιλκίς και να αναρτά κακόπιστα και κακόβουλα σχόλια για τη νέα βουλευτίνα της πόλης. Επειδή όμως η πλάκα και η προβοκάτσια έχει κι αυτή τα όριά της, κι επειδή έχω αρχίσει να υποψιάζομαι ποιος είναι, θα πρέπει να ξέρει ότι του χαρίζω τη γενναιόδωρη σιωπή μου για 3 ακόμα μέρες για να σταματήσει να το κάνει. Μετά, καλέ μου ανώνυμε με τα χρυσαυγίτικα σχολιάκια σου, θα αποκαλύψω επώνυμα το ονοματάκι σου, αλλά και εκείνου του αφελή πολιτευτή που σε χαρτζιλικώνει (καλά μη τρελλαίνεστε, κάτι ψιλά εννοώ)για τις υπηρεσίες σου... Έλα, κάνε μου τη χάρη να συνεχίσεις...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. kai poios eise esi poy apilis re magka kai se treis meres 8a kaneis ti antartiko pali gia pes na doyne poso magkas eise k8ikia toy kerata prodotes toy ellinikoy laoy dromo re pante sta adelfia sas sta skopoia

      Διαγραφή
  5. ΑΝΤΕ ΚΑΝΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ ΚΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ.ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΜΕΓΑΛΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. οk
    Περίμενε...
    ευχαριστώ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι αριστεροί προβλέψιμοι όπως πάντα: Απειλές, κάρφωμα, ψευτοπροδευτισμός, ψευτοιδεολόγοι. Και φυσικά αμετανόητα αμετακίνητοι στις θέσεις τους: Ότι έχει σχέση με Ελλάδα και το συμφέρον της, το πολεμούν με λύσσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μια πιτσα παρμα σπεσιαλ για το καμπανη παρακαλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξι η ώρα που ανοίγει η πιτσαρία θα στην στείλο.!!!

      Διαγραφή
  10. προς διαχειριστη: για ποιο λογο διαγραφηκαν τα σχολια μου για την κα αγαθοπουλου;; Αν θελεις σου στελνω αναλυτικα ολα τα στοιχεια για να κανεις νεο θεμα σχετικα με τα ΑΜΕΑ και την ελλειψη φαρμακων τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ/ή αναγνώστη/τρια τα σχόλια τα οποία αφαιρέθηκαν αναφερόντουσαν σε συγκεκριμένο μη πολιτικό πρόσωπο το οποίο και εξέφρασε την θεμιτή επιθυμία του να αφαιρεθούν.
      Τα στοιχεία για τις ελλείψεις φαρμάκων είναι ευπρόσδεκτα. E-mail: info@kilkisnet.gr

      Διαγραφή
  11. Ευχαριστω για την απαντηση σου...και τη σεβομαι!! (ηταν πολυ σωστο αυτο που εκανες). Απλως νομιζα ηταν ο ανωνυμος που πιστευε οτι ελεγα ψεματα, γι αυτο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. πιτσα παρμα στειλε και δυο μπαλετες πελλετ μαζι με την πιτσα σε παρακαλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο αυνανισμός σταματά
    Η δοξασία ότι ο αυνανισμός είναι επιβλαβής για την υγεία έχει καταρριφθεί εδώ και πολλά χρόνια. Ωστόσο, πολλοί πιστεύουν πως η αυτοϊκανοποίηση είναι φυσιολογική συμπεριφορά, μόνο εφόσον δεν υπάρχει σεξουαλική σύντροφος και δυνατότητα επαφών.

    Ωστόσο, τα δεδομένα διαψεύδουν το μύθο αυτό. Μία από τις μεγαλύτερες μελέτες έδειξε πως άνω του 60% των αντρών και 40% των γυναικών αυνανίστηκαν τον τελευταίο χρόνο. Όταν το δείγμα περιορίστηκε σε άτομα που συζούσαν και είχαν σταθερή σχέση, τα ποσοστά ήταν ακόμη μεγαλύτερα: 85% των αντρών και 45% των γυναικών αυτοϊκανοποιούνταν. Επιπλέον, τα δεδομένα προοπτικής μελέτης που παρακολούθησε τη συχνότητα αυτοϊκανοποίησης σε διάρκεια 8 ετών έδειξε πως παραμένει σταθερή στο χρόνο, παρότι αυξάνεται η συχνότητα των επαφών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.