Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Δωρεάν εμβολιασμοί για τη γρίπη, σε απόρους και ανασφάλιστους

Από το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής σχετικά με την πρόληψη της εποχικής γρίπης: 

«Η γρίπη είναι μία οξεία νόσος του αναπνευστικού συστήματος που προκαλείται από του ιούς της γρίπης και μεταδίδεται πολύ εύκολα από άτομο σε άτομο.
Στην Ελλάδα η γρίπη εμφανίζεται από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο με έξαρση της δραστηριότητάς της από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο.

Οι κανόνες ατομικής υγιεινής όπως π.χ. το πλύσιμο των χεριών και υγιεινή του περιβάλλοντος χώρου είναι από τα πιο σημαντικά μέτρα πρόληψης. Επίσης, συστήνεται η αποφυγή συγχρωτισμού πολλών ατόμων σε κλειστούς, μη καλά αεριζόμενους, χώρους.
Όταν οι ίδιοι είμαστε ασθενείς αποφεύγουμε τη στενή επαφή με τα άλλα άτομα και περιορίζουμε όσο γίνεται τις μετακινήσεις μας

Όμως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να προστατευτεί κάποιος από την γρίπη είναι ο εμβολιασμός που ξεκινά από τους μήνες Οκτώβριο-Νοέμβριο και μπορεί να συνεχίζεται καθ’ όλη την διάρκεια της περιόδου γρίπης.

Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του ΥΥΚΑ με θέμα «αντιγριπικός εμβολιασμός για την εποχική γρίπη», οι ομάδες υψηλού κινδύνου για τη χώρα μας που θα πρέπει να εμβολιαστούν με το τρέχον εμβόλιο είναι:

· Άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω
· Εργαζόμενοι σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας
· Παιδιά και ενήλικες με επιβαρυντικούς παράγοντες και χρόνια νοσήματα (άσθμα, καρδιοπαθείς, ανασοκατασταλμένοι, διαβητικοί, κ.ά)
· Έγκυες β΄ και γ΄ τριμήνου
· Παιδιά που παίρνουν ασπιρίνη μακροχρόνια (π.χ. νόσος Kawasaki)
· Άτομα που είναι σε στενή επαφή με βρέφη <6 br="br">· Κλειστοί πληθυσμοί (προσωπικό και εσωτερικοί σπουδαστές γυμνασίων-λυκείων, στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών, ειδικών σχολείων ή σχολών, τρόφιμοι και προσωπικό ιδρυμάτων κ.ά)

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μέσα από τα προγράμματα Αγωγής Υγείας, που εφαρμόζει το Τμήμα Πρόληψης στον παιδικό και εφηβικό πληθυσμό, ενημερώνει για τους τρόπους προφύλαξης από τη γρίπη αλλά και άλλα νοσήματα που αφορούν την προστασία της Ατομικής αλλά και της Δημόσιας Υγείας .

Επίσης, λειτουργεί εμβολιαστικό κέντρο στο οποίο οι άποροι και ανασφάλιστοι πολίτες μπορούν να εμβολιαστούν και για τη γρίπη.
Οι εμβολιασμοί γίνονται κάθε ημέρα από τις 9 το πρωί έως τη 1 μ.μ. στο γραφείο 16 του 30υ ορόφου στο τμήμα της Δημόσιας Υγείας, Μοναστηρίου 15.

«Τώρα που βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και αναμένεται έξαρση της γρίπης, καλούμε όλους τους πολίτες να λάβουν μέτρα προφύλαξης και να εμβολιαστούν, για να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δίνει τη δυνατότητα σε άπορους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν δωρεάν στο εμβολιαστικό μας κέντρο που λειτουργεί στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας. Με κάθε μέσο που έχουμε, στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες που δοκιμάζονται» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

3 σχόλια:

  1. Ποιοι κρύβονται πίσω από την ευγονική το φθόριο και τα εμβόλια...
    http://peri-planomenos.blogspot.gr/2011/05/blog-post_6724.html#axzz2IHGbUnuv

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απίστευτο! Φαρμακευτική εταιρεία Merck παραδέχεται την εσκεμμένη εξάπλωση του καρκίνου μέσω εμβολίων!ΒΙΝΤΕΟ^

    http://www.katohika.gr/2013/01/emvolia-kai-karkinos.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙΤΕ ΧΑΪΒΑΝΙΑ ΜΟΥ.
    http://www.katohika.gr/2013/01/emvoliastite-haivania.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.